Skymningen har sänkt sig

    
Den utomhus, gråtrista söndagen, övergick i skymning betydligt tidigare än vanligt och jag bestämde mig för att laga en "nostalgimiddag". Åtminstone var varmrätten det....Riktig nostalgi!
På det "glada" 70 talet var det vanligt att laga en kycklingrätt som heter "Flygande Jakob". Ingredienserna är kycklingfilé stekt i lite mindre bitar, eller ta en hel färdiggrillad kyckling delad i mindre bitar som läggs i en ugnssäker, smord form. Ovanpå läggs bananer som delas i bitar. (Bananerna kan uteslutas om man inte är bananfantast. Grädde vispas och blandas med vanlig chilisås som breds över kycklingen. In i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.
Under tiden steks bacon knaprigt för att mot slutet läggas på gratängen de sista fem minutrarna. Då kan man även lägga på en näve jordnötter, enligt originalreceptet, om så önskas.
Hur det blev? Jodå här i hushållet åt maken occh jag med god aptit. Vi mindes 70 talet och försärkte minnena med härlig 70 talsmusik.
Jodå, det blev förrätt också; toast med räkor, romsås och avokado. Inte dumt det heller!
Och Globen lyser vackert på oss. ( Djurgårdsfärger i kväll.....)
 
 
 
 
                                                                                      
                                                                                                                       
 
 
 
 
 
 
 
 
Katarina

Mysigt! Och jag minns också Flygande Jakob. Kanske dax att ta fram de gamla matrecepten igen. Kram

Åse

Vad jag blir hungrig! Måste komma ihåg att göra detta någon gång....ganska snart!

Svar: Visst blir man! Och du var väl också med på "det glada 70 talet"? Kan möbler, tyger och annat komma tillbaka, så kan maten det också.Tittade idag lite extra i Carl Butlers kokbok från 70 talet och det var jättekul. Kommer att prova fler rätter!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: