Radarparet M&M

    
Gårdegen passerade nästan som en revy. Känslan av att vara med i korta och roliga "nummer" pågick hela dagen med snabba byten mellan scenerna/numren och allt i ett rasande tempo. Tur att det inte behövdes några direkta klädbyten.
Och det var Max och "Mormor" som var radarparet.
Vid halv nio på morgonen "knödde" jag in mig i en redan fullsatt tunnelbanevagn för att åka till Centralen och vidare mot Uppsala för att hämta Max.
I min enfald trodde jag att folk var på sina jobb vid åttatiden, men uppenbarligen "flexar" många så nu pågår rusningstrafiken till efter nio. Tänk, annat var det förr....(fniss)

Max och jag tog vändande tåg tillbaka till Stockholm och strosade sedan mot Gamla Stan. Där finns alltid något kul att upptäcka.
 
"Att åka tåg är alltid spännande och det finns mycket att titta på."

      "Gåstorget och löven är roliga och att se "Mors lilla Olle" med sina blåbär möta en björn i ett skyltfönster är   spännande.  Och se på när dom gör sushi på "Samba Sushi" i Götgatsbacken är jättekul."
 

"Det var mycket som hände på vägen hem till mormor och jag passade på att ta en tupplur i vagnen".
LIka bra att ladda inför eftermiddagens besök på Spårvägsmuseet som ligger på Tegelviksgatan, bar en kort promenad från mormor. Till lunch ville jag som vanligt gärna ha köttbullar och Bosses goda potatismos. Men eftersom Bosse inte var hemma så gjorde mormor ett bra försök. Och lingon skall det vara till"
 
Spårvägsmuseet nästa! Det var Max andra besök här och jag tror att det kommer att bli många fler.
Museet är stort så det är gott om plats för lek. Här visas både gamla och nya bussar, spårvagnar och tunnelbanetåg. De flesta är gjorda så att barnen kan leka i dem och i små simulatorer prova att köra fordonen.
Det finns olika utställningar med jättefina bilder som visar hur man transporetade sig runt i Stockholm redan på 1600 talet och då var "roddarmadamerna" vanliga. Alltså kvinnor som rodde små ekor mellan stadens olika malmar.
Max ägnade också lång tid åt att leka med de fina små trätågen som fanns tillgängliga och jag fick ibland vara med i leken.
 
 
                                                                   
 
 
Innan hemgång så lockade det att få "köra" ett tunnelbanetåg och mycket mer fanns att göra. det får bli nästa gång....Och med löfte om att moster Helen, Curre (hundvalpen som nu är stor) och Rita skulle finnas hemma så tyckte Max att vi lämna museet för denna gång.
Hemma blev det fortsatt lek med tåg och vi hjälptes alla att äta upp sushin.
Den hade en strykande åtgång.....
 
 
Tiden går fort när man har roligt och fram på kvällskvisten lämnade jag Max till sin pappa på Centralen för hemresa till Uppsala. Och visst kändes det tomt....Men vi ses snart igen!
 
 Finaste och goaste Max!
 
 
 
 
                                                                      
 
                                                                  
                                                                                                                         
 
 
 
 
 
                                                                                                                       
                                                                   
                                                                    
 
 
 
                                                                                         
 
 
 
 
 
 
Britta G

Tänk att få vara Max och ha dig som mormor Ditte! Så mycket roligt ni får vara med om!! Jag tror ni trivs båda två lika mycket.
Kram

Svar: Ja, det gör vi. Och snart upptäcker vi igen Beijing tillsammans. Det blir Max fjärde besök där... ( Max mamma , pappa och farmor följer också med)Och jag ser fram emot att träffa Anna förstås.
Kramar!
Ditte

Åse

Vad härligt att få rå om sitt barnbarn så ofta. Förstår att du/ni njuter. Kram

Svar: Ja, absolut! Max är så mysig och lättsam. Det är en sann glädje att vara tillsammans med honom. Kram!
Ditte

Iris

Vilket underbart barnbarn du har, tror du inte att han skulle tycka om att besöka Zoo här och att bada i poolen hos mig:) Kram

Svar: Iris, absolut. Klart att vi båda skulle trivas som fisken i vattnet hos dig i Fuengirola. Poolen, havet, zoo, maten-ja, allt är perfekt. Men det kommer en tid i januari också...Saknar dig!
Kramar!
Ditte

Sofia

Vilken mysig och omväxlande dag med Max.
Och sushin ser jättegod ut!
Kramar!

Svar: Ja verkligen! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: