Oktober, något att fira....

    
Så är oktober månad redan här! Bara att konstatera! Tiden går fort och jag hinner knappast med. Å andra sidan är det nte mycket jag behöver hinna med nu för tiden. Saker och ting kan och får ta tid.
Oktober månads inträde firade jag lite extra.
Mötte på eftermiddagen upp Ninni här på Söder för vidare promenad ner på stan.
Gråmulet, men varmt i luften. Jag hade för säkerhets skull plockat fram min ull/ cashmirjacka, det är ju trots allt första oktober. (Att jag sedan fick ha den uppknäppt och den medhavda halsduken i väskan, det är en helt annan sak. För kallt var det inte!)
Då och då under vägs mllan Götgatan, Gamla Stan och Gallerian (Hamngatan) tittade vi in i diverse skobutiker eftersom vi båda två var på jakt efter ett par mer bootsliknande historier att ha på fötterna inför den kommande kylan. Utbudet var stort i och för sig, men just de där rätta bootsen stod inte och ropade på oss.
Mat skulle vi ha och prata skulle vi så fötterna gick mot MOODGALLERIAN på Regeringsgatan, bakom NK .
Nu var det mat som gällde för oss ( inte shopping) och vi styrde stegen mot den trevliga tapasrestaurangen
Bouqueria.
 
 
I Stockholm är det ofta så att man måste boka bord även på vardagkvällar om man vill äta på en mer populär restaurang. Och Boqueria är väldigt "inne" för närvarande.
Eftersom vi kom redan vid 17.30 så fick vi ett bord och nådigt tillstånd att sitta där fram till 19.30 . Men på två timmar borde vi ju hinna äta.....Eller? Hur som helst slog vi oss ner och började botanisera i den låååånga tapasmenyn. Boqueria är nämligen spanskinspirerad, vilket innebär att rätterna "tapas" är andivna på spanska.
Och vare sig min eller Ninnis spanska håller så värst långt.
Nyfiket och längtansfullt tittade jag förstås efter rätten räkor pilpil. Ja, Iris du fick flera tankar....
Men ingen sådan rätt. INte ens på särskild förfrågan. Nåja, vi botaniserade vidare och efter att ha rådfrågat den trevliga servitrisen ett flertal gånger om vad rätterna bestod av kunde vi bestämma oss.
Gott var det, visst. Men vi gjorde nog ett par smärre felbeställningar. Och det får vi rätta till nästa gång. Kanske får vi då förbereda oss bättre.
Om man inte vill äta "tapas" så finns det även mer vanliga varmrätter.....
Det blev en trevlig kväll och vi hann även med en jättegod dessert; liten, rund munk, äpplesorbet, smördegsflarn med äpple och kanel och kaffe  innan det var dags för oss att nöjda och mätta lämna bordet och bege oss ut i den regniga och mörka kvällen.
Och vi har väldigt trevligt och roligt  på våra "möten". Den saken är klar!
 
 
 
Litet bord och mycket mat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iris

Ser jag rätt - friterade bläckfiskringar? Grillade räkor i vitlök, chili och olja = gambas pilpil, hade de inte dem? Nu är det dags för ett besök hitåt :) saknar er såå, kram

Svar: Nää! Tyvärr! Saknade just dessa tapas! Men vi hade väldigt trevligt....trots saknaden av "rätta" tapas.Kramar! Och ät lite pilpil för mig!
Ditte

Sofia

Vilket bra sätt att fira in oktober med
god mat och dryck och trevligt sällskap.
Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: