Kulet och nästan kuling

    
Det är nästan mörkt här idag och det redan före klockan fyra. Visserligen är klockorna tillbakaställda en timme, men faktum kvarstår. 
Det blåser nästan kuling (kuling är vid 13.9-14 m/sek) och snöblandat regn faller i stora mängder. Kulet! Men det är ju höst!
Kontrasten blev nog bara särskilt märkbar efter det soliga vintervädret i Mariehamn i helgen.
Men jag håller mig gärna inomhus, inga problem. Inte en dag som denna.
Te i stora mängder, tända ljus i mängder av lyktor, goda böcker och korsord. Riktigt mysigt!
 
En promenad runt vår del av Södermalm blev det i alla fall på förmiddagen och vi passade också på att köpa biljetter till James Bondfilmen SKYFALL klockan sex i kväll, vilket också innebär att vi måste ge oss ut och gå den kilometerna det är till biografen Victoria på Götgatan. Tur att jag föredrar att kalla  promenad i nästan kuling och snöblandat regn för friskvård.
 
Matlagning pågår här hemma; lite husmanskost; det blir kocken Mannerströms pannbiffar med lök , "smeten" skall här innehålla köttfärs, lök, ströbröd, ett ägg, mjölk/grädde, vatten, soja och kalvfond. Spännande att se om smaken är annorlunda äm mina "vanliga" pannbiffar.
Därtill serveras inlagd gurka och smörkokta morötter. Och för säkerhets skull kokade jag också ett par potatisar...
Jag är ju mycket för att prova nya saker och helst skall det vara tre nya saker varje dag.
Och idag blir det minst tre.....
 
 
 

Några timmar senare och efter filmen.

Hur blev då pannbiffarna à la Mannerström? Om jag jämför med det recept jag brukar använda så tyckte både Bosse och jag att dessa blev saftigare och jag kommer absolut att göra dem i fortsättningen. Jag vet inte om det var blandningen av både lite grädde, mjölk och vatten, totalt ca 1 1/2 dl, ägget , sojan och kalvfonden (1 msk av varje) som gjorde det "lilla extra". Och säkert berodde smaken också på köttfärsen, av väldigt bra kvalité, som vi fick med från Åland och kommer från Ålandsbonden.
Gott var det!
 
 
 Och filmen......

Jag tyckte absolut att Skyfall var sevärd. Jag brukar inte gå på andra actionfilmer än just Bondfilmerna, om de nu anses som "action". Den var lite annorlunda mot tidigare Bondfilmer som gjorts med Daniel Craig som Bond. Det var inte lika många vackra kvinnor med. dE hade ingen plats i handlingen... och handlingen kändes stundtals inte helt otänkbar.
Men visst saknade jag den gamle Q och hans uppfinningar. Nu finns en betydligt yngre Q med och uppfinnningarna är datoriserade.
Och Ola Rapaces insatser som "buse" var övertygande.
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Iris

Jag går fortfarande med sommarkläder fastän "de infödda" har jackor, stövlar etc. Så var det ju även i Beijing. Visst är det konstigt - jag saknar snöblandat regn, snö och snart även vintern:) Men det är väl så att jag saknar er! Många varma kramar till B och dig!

Svar: Vi saknar dig också! Men idag är det rugggigt. Kanske är det en mycket liten släng av ovädret som närmar sig USAs östkust. Det blir bra med Beijing i slutet av nästa vecka och hoppas på lite värme där.Kanske utomhusserveringen på Sole Mio någon dag???
Kramar!
Ditte

Elisabeth Nordström

Mannerströms pannbiffar är bäst. Här i skåne kuras skymning när tillfälle finns. Sköt om dig och hälsa Beijing från mig o Pontus.

Svar: Ja, de var verkligen goda!Klart jag skall hälsa Beijing från dig och Pontus!
Kramar och hälsningar till er!
Någon skvallrade att ni fått en ny familjemedlem, en lite hund. Så roligt!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: