Hobbyverksamhet!

    
Familjen har ju sedan början av augusti en ny hobby som också är en ny "familjemedlem". Segelbåten! Hon är ännu inte döpt, utan jag kallar henne Maxie. Dop får ske under lite mer högtidliga former  till våren.
 Maxie är ju inte helt ny, utan har en del erfarenheter och personligheter med sig. Men å andra sidan så är hon charmig, trevlig och lättmanövrerad. Oftast!
När vi köpte henne så hade vi lite trassel med utombordsmotorn, en liten söt kinesisk variant, men det berodde inte på motorn har vi fått veta och inte på språkförbistringar (jag provade att tala kinesiska med den) utan på att bränslet var gammalt. Så med ny bensin i tanken så startade hon genast och har sedan dess startat på första rycket. Alltid något!
Nu är alltså Maxie sedan några dagar på land och jag har insett att hobbyverksamheten inte bara gäller då hon är i sjön. Hon måste ju packas in för vintern. Så idag, en frisk och klar lördag tillbringar maken och jag x antal timmar för att få henne klar för kallare tider.
Vi har med oss en stege för att komma upp rill den badstege som finns i aktern och sedan lite smidigt häva sig upp i sittbrunnen. Här kommer absolut mina gamla gymnastiklärartakter fram.
Väl uppe så skall jag lossa motorn på 25 kg och försiktigt, mycket försiktigt i magläge och låååångsamt hissa ner den till Bosse som står på marken med uppsträckta armar, beredd att ta emot. Och det gick ju bra! Pust!
Vilar och blickar ut över nejden.
Många båtar är fortfarande i sjön och en hel del har plockats upp. För min del känns det bra att ha tagit upp Maxie ut det kalla vattnet. Har svårt att tänka mig en seglats i mitten av oktober. Men det är jag det....
 
 
 
 
Motorn är av och nu återstår det att få ihop den täckställningen av aluminium som presenningen skall vila på.
Ställningen består av nio rör i olika längder som skall sättas ihop. Jag som inte är så praktiskt lagd ( en klar underdrift) har absolut inte en susning om hur detta skall gå till. Puh!
Men Bosse är ju både en praktisk och teknisk person så efter bara lite klurande , så var rören/ställningen på plats. Jag var klart imponerad. För egen del höll jag i rören och tryckte ihop dem vid tillsägelse under tiden Bosse krälade runt och skruvade.
Men allt kom på plats och det fanns inga delar kvar när ställningen var på plats. Bra jobbat!
 
Jag fick inte med alla rör på bilden....
 
När Bosse gjorde klart "finliret" på däck så packade jag ihop det som skulle med hem.
Nu återstår det att få presenningen på plats och se till att Maxie får det bekvämt inför vintern.
Att sedan kölen och botten på båten kräver extra omvårdnad i form av skrapning och ny färg är helt klart. Men jag tror att Bosse är den som är bäst på just det.......
Och motion har vi fått, musklerna och även de små har fått sig en genomkörare, frisk luft kommer på köpet och många skratt.
Jag är ju inte den mest praktiska person när det kommer till att utföra saker och ting, men jag ser möjligheterna och har utmärkta förslag till lösningar......för någon annan att utföra.
Alltid något!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Katarina

Frisk luft får du också förutom att kroppen får sig en genomgång. Kan det bli bättre?
Kram!

Svar: Jodå, visst kan det bli bättre. Men det är bra träning för en gammal och sliten lekamen.Kram!
Ditte

Elisabeth i Beijing

Ni har verkligen mysigt tillsammans, du & Bosse! Härligt! Fina höstbilder! Här i Beijing myser även jag & Roland av varandras sällskap! Hösten är på G, idag sol och ca 20 grader, inte helt fel! Ha en fortsatt trevlig söndag! Beijingkramizar från Öhmans

Svar: Förstår att du och Roland njuter och har det bra i Beijing. Och varmt har ni också. Här är det höst med klar luft. Men värmen kan vi inte skryta om, mellan +5 och +10.Önskar er också en fin sönda!
Kramar!
Ditte

Synne

Hej,
Hittade ett par inlägg från dig som hamnat i spammen av nån anledning men nu är de publicerade! Vore superkul att träffa dig när du kommer hit, Samuel vill gärna det också. Här börjar det bli kallt nu på morgnar och kvällar men är fortfarande fint på dagen och är det bara bra luft kan vi få riktiga kanondagar! Ska vika på SSB ett par dagar nästa vecka - kul att hålla kvar litegrann iaf.

Vi hörs, Kram!!

Svar: Jag vill gärna träffa både Samuel och dig och även Isac och Annie förstås.Kul med lite jobb på SSB. Men jag tycker du har fullt upp ändå. Tur att du är ung och pigg....
Kramar!
Ditte

Marie Leander

Ok, nu provar jag igen, om det fungerar ska jag berätta vad som kanske är den märkliga anledningen till att det inte fungerat innan.

Svar: Nu funkar det!!!! Hoppas! Det kommer inte upp någon spamvarning. Och jag vill förstås veta vilken anledningen var....Kram!
Ditte

Ditte

Marie! Det fungerade!!!! Du är duktig på det här tekniska!!!!
Kram!

Marie Leander

ok, då gör vi ett nytt försök med en av de kommentarer som inte fungerade förut. Så får vi se om det går igenom denna gång.
Här kommer den:

Jag tycker att det verkar vara mysigt att vara båtägare när jag ser folk som är ute på vattnet när det är en härlig sommarkväll. Och när man ser alla båtar här i Kiel kan man undra lite ibland hur det skulle vara att ha en såndär. Men ska sanningen fram så har det aldrig och kommer nog aldrig att locka mig att köpa en båt. Jag beundrar alla som orkar hålla på att fixa och trixa med båten alla dessa timmar som krävs för att som belöning få några underbara dagar på vattnet.
Men jag är glad för er skull och som sagt jag tycker det verkar mysigt att vara båtägare, bara man slapp allt jobb som hörde till :)

Jag har genom att läsa dina inlägg förstått något som jag inte visste förut. Nämligen att du har dina rötter i Töreboda. Från Töreboda har jag bara innebandyminnen. Jag har gått många hårda drabbningar mot Törebodatjejerna. Speciellt minns jag den duktiga backen som senare blev en av de bästa i landslaget.

Hoppas kinden läker som den ska och att du nu ska slippa fler ingrepp.

Ha det gott och många kramar.
/Marie

Anonym

Marie! Det funkade ännu en gång! Jodå, jag är föd i den gudsförgätna hålan Töreboda, men varvade mitt boende där med Norge. I 10 års åldern flyttade vi till Solna, strax utanför Stockholm. Och någon längtan till Töreboda har jag inte.
Vad gäller båten, så visst är det lite jobb men vi har den på ett mindre varv, i anslutning till båtplatsen, så de gör allt vi ber om ifall vi inte har lust...
Men det är mysigt att ha en så stor och underhållsfri tomt som hör till båten när våren och sommaren kommer. Om solen skiner förstås. Annars är det bekvämare hemma....
Kinden läker på och jag är än så länge nöjd....
Ha det bra!
Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: