Fredagsnöjen

    
Har efter dagens långpromenad och uppmjukande av allehanda muskler häckat i soffan här hemma med ömsom radion och teven i gång.Tänk så många program det finns att lyssna på!
Det har varit mycket om den stora galan i kväll på Globen för "Världens Barn", en hel del har sagts  och berättats om den kinesiska nobelpristagaren i litteratur och om Fredspriset som EU har fått.
Mycket ros och mycket ris! Precis som det brukar vara!
Stort GRATTIS till den kinesiska författaren Mo Yuan. Han är den förste kinesiska medborgare som någonsin fått ett Nobelpris. 
Och jag passade idag på att beställa två av Mo Yuans böcker; "Det röda fältet" och "Vitlöksballaderna". Det kommer att bli spännande och intressant läsning för en gammal Pekingbo.
 
"Dagens", längs kanalen mot Danvikstull och in mot stan.
 

Kvällen kommer jag att tillbringa i soffan framför teven och programmet "Tillsammans för världens barn".  
Globen ser festfin ut ser jag från fönstret och snart är det dags för programstart. Och visst har jag ringt in för att bidra! DEt är inte summan pengar som är viktig utan att bidra även med det lilla.
Kanske går det att ringa in pengar även under kvällen för "tillsammans kan vi göra skillnad."
 
 
Och en vacker kväll är det! (Från mitt köksfönster)
 
 
 
 

 
 
 
 
                                                                                            
 
 
 
 
 
 
 
Anonym

Jag är glad över att jag för första gången (efter Tranström) läst två böcker utav en Nobelpristagare i litteratur innan författaren fått priset (en av dem till och med på engelska, tro eller ej)! Och faktiskt sett en av filmerna filmatiserad efter hans böcker. Pratade just med maken att han ska ta mina kinesiska filmer hit så jag kan se dem igen. Kram

Svar: Vad härligt! Skall också försöka få tag på filmerna. Säkert mycket sevärda! Väntar med spänning på böckerna!Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: