"DE TRE MUSKETÖRERNA"

    
Hade i går kväll både lyckan och turen på min sida. Genom "goaste" väninnan Eva hade jag fått en biljett (parkett) till Stadsteaterns sista föreställninga av den bejublade musikföreställningen/teatern "DE TRE MUSKETÖRERNA", efter Alexandre Dumas roman och i nybearbetning av den svenske regissören Alexander Mörk-Eidem.
Och vilken föreställning!!! Stundtals skrattade jag så att tårarna rann och i nästa ögonblick fångades jag helt av musiken. Man kan lugnt påstå att det svängde rejält om musketörerna och hela föreställningen. Helt fantastiskt! Jag vet också att alla föreställningar varit utsålda och att många sett den både två, tre och fyra gånger....
 
 
 
 
 
De tre musketörerna var inte tre, utan faktiskt fyra. De blir alltså fyra med nykomlingen d´Artagnan som ansluter sig till Athos, Portos och Aramis.
Romanen "DE TRE MUSKETÖRERNA" publicerades för första gången som en följetong 1844 i den franska tidningen Le Siècle. Och här kunde berättelsen och varje avsnitt läsas som en fristående episod.
Under den här perioden var följetongen på modet och ett säkert sätt för tidningen att säkra en läsekrets, ungefär som man idag följer olika tv serier.
Alexander Mörk-Eidem håller sig till Dumas version av de TRE MUSKETÖRERNA, men förstärkt med härlig 70-80- och 90 tals rock och popmusik.
 
Jag gjorde efter föreställningen en liten jämförelse mellan "DE TRE MUSKETÖRERNA" och Björn och Bennys "Mama Mia". I "Mama Mia" så fanns redan musiken och till det skrevs en historia. Och det blev både en film musical och film som gav härlig må bra känsla.
I "DE TRE MUSKETÖRERNA" finns berättelsen och till den läggs rock och pop musik och ett nytt manus.
Jag tittade nu i programmet och såg att hela 52 låter ingår! Otroligt! Och det är alltifrån "Flashdance ...What a feeling", "Born to be Wilde", ( Mars Bonfire) "Carrie" (Europe och Joey Tempest) "Heroes" (David Bowie)
"The final countdown" ( Joey Tempest, Europe) m.m. m.m.
 

De fyra musketörerna.....i modern tappning.
 
 
     

 
Kungen, Ludvig den XIV spelad av Jan Myrbrand och
  drottning Anna av Österrike, spelad av Ann-Sofie Rase.
 

Så det blev milt sagt en svängig och underbart rolig avslutning på helgen! En upplevelse utöver det vanliga!
Tack snälla Eva!!!
 
 
 
 
 
                                                                               
 
 
                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

       
 
 
 
 
             
 
 
 
 
                                                          
 
Karin

Håller helt med dig. Musketörerna är jättebra. Har sett föreställningen två gånger. Fina bilder!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: