"Båtpaket"

    
Vår "nya familjemedlem" är uppe på land och parkerad inför vintersäsongen. Av någon anledning, vet inte vilken, så hade jag nog förträngt den extra omsorg en liten båt behöver för att pigg och fräsch komma ur "puppan" frampå vårkanten.  Men nu är det gjort och jag ser det som ren friskvård att klättra upp och ner på stegar och häva mig upp och ner för att komma i och ur båten. Utmärkt motion!
Hur som helst är båten nu tömd och vi har fått in dynor, spritkök, porslin, flytvästar m.m. m.m. i våra redan tidigare överfyllda källarförråd. Men nu är allt på plats! En skön känsla!
Dagens göromål var att täcka båten med en rejäl presenning och se till att den förankrades väl för att tåla kommande höststormar. Viss logistik krävdes, men Bosse och jag var helt överens om hur det skulle gå till och paketet blev riktigt snyggt.
Antar att jag är bättre på "pysslande" i lite större sammanhang och det är alltid trösterikt. Och vad är väl känslan av silkespapper, garn, fjädrar och lim jämfört med att få ordning på en rejäl presenning?
(Men pyssel hemma och i köket i form av matlagning det tycker jag om.)
Himla tur att vi alla är olika och jag beundrar verkligen alla som får ordning på småpyssel, stickor, virknålar, garner och broderier.
 
Presenningen, 6x10 m, är på plats över ställningen.
 
 Upp! Först på stegen och sedan när den inte räcker till så är det bra att ha en rejäl badstege att ta till.
                                                                                            
" Ena benet är över, måtte jag inte fastna med det andra.....Puh, det gick bra den här gången också."
Och efter att ha gjort den här vändan ett 10 tal gånger så kommer snitsen av sig själv. Nästan!
 
Och om x antal månader så är det dags för att ge sig ut igen på böljan den blå....

 
 Och jag lovar att det är en sann upplevelse att försöka segla  genom Baggenssundet, ett sund som på sina smalaste ställen är 3-4m och särskilt om man (som vi gjorde) möter en Waxholmsbåt och det samtidigt är helt vindstilla. Alltså, vår båt rör sig inte en meter framåt. Inte ens om jag blåste på seglet......Kanske skall vi nästa gång använda motorn i den här passagen. Pinsam situation uppstod. Det tyckte i alla fall jag.
 
 
 
 
Anonym

Jag hoppas att er nya familjemedlem klarar sig bra i höststormarna så jag kanske kan träffa henne nästa sommar:) Kram från ett blåsigt Fuengirola, "nordisk" sommarvärme (=solen sken från klarblå himmel, ca +25 grader)

Svar: Vi väntar nog med dopet av "damen" tills du kan närvara. En dagstur blir helt perfekt i samband med "dopet". Och du, här är det HÖST!!!
Saknar värmen!
Kramar!
Ditte

Åse

Vad duktig och smidig du är. Det gäller att hålla sig i trim när man ska segla!! Kram

Svar: Smidig? nja, tveksamt. Men man tränar i all fall upp rörligheten och balansen. Alltid något!Kramar!
Ditte

sannas rum

Sv; Jag gick in på lite olika sidor och Dubai lockar mig nu i och med att hösten också kommer till Europa (; Egypten osv lockar inte mig alls, men däremot Dubai hade vart nice. Nästa år ska vi försöka göra en interrail-resa runt i Europa, jag vill se Budapest, kroatien, Madrid & Paris :D Älskar Europa!

Svar: Dubai låter verkligen spännande! Och jag vet att gillar man shopping så är det ett "paradis". Jag har ännu inte varit där, men kanske mot vårvintern.
Lycka till med att hitta resa!
Ditte

sannas rum

Åh ja men samma här! I och för sig vill jag hellre bara åka på nåt charteraktigt (;

Svar: Det blir jättebra och skönt att lämna hösten för ett tag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: