Sovsäcksjacka, helt perfekt.

    
Jag har haft en del annat för mig än att shoppa. Har efter åren här till viss del tröttnat....Och nu har ju Max varit här...
Men det är nog det många gör i Peking, åtminstone om man ser de turistbussar som parkerar framför marknadsvaruhusen och släpper i sina passagerare på ett par timmars shopping. Jag har sett dem ila mella de olika småbutikerna med något vilt i blicken och de försöker sig på konsten att pruta. Och det är inte enkelt om man inte vet vad som är gängse priser. Alltså vad som är rimligt att betala för en vara. Och hur skall man nu veta det som nykommen till stan? Men å andra sidan, är man bara själv nöjd med sina inköp och priset som betalats så är det ju helt ok.
I går hjälpte jag ett par svenska turister att pruta på "sovsäcksjackor";  fjäderlätta dunjackor (fniss..) som ryms just i en liten, sovsäck.
Jättebra jackor att ha året om och väldigt lätta. Vikten på den jackan som ligger i sin sovsäck är ca 2hg och den lila jackan är lite tjockare och väger lite drygt 3 hg. Den har förstås också en liten sovsäck som den kan packas i.
Är man dunallregiker eller av andra skäl inte vill ha dun så finns det liknande jackor med syntetfyllning. Priset?
Ja, det varierar lite beroende på var du handlar och hur bra du är på att pruta och vilken kvalité du köper. Men mellan 150 och 280 yuan, beroende på kvalité och märke.
Max familjen har åkt hem nu på morgonen så kanske dags att ge sig ut i stadens vimmel för lite shopping.
Styr kosan söderut med buss mot Pärlmarknaden.
 
 
 
 
Åse

Nu måste du frossa i billiga priser även om du är lite mätt på det. Köpte en dunjacka häromdagen för det hutlösa priset 3.000 kronor. Inte klokt....och den är tillverkad i Kina.
Förstår att det har varit underbart att göra Peking med Max. Nu är han ju så stor att han har haft behållning av resan. Kul att följa dina förehavanden.
Kram Åse

Ditte

Jag har dock inte shoppat så mycket. Är lite mättad tror jag. Men lite har det blivit. Beställde nya glasögon idag och priset 350 yuan inkl. jättefina bågar. Mycket bra pris, dock inga progressiva glas.
Är jätteförtjust i de lätta dunjackorna, sovsäcksjaclorna, de är nog en hit både här och hemma.Och visst var det helt underbart att ha med en stor Max, tre år i januari. Han är så mysig att ha med sig överallt. Och nu har han haft god behållning av resan.
Kramar!

Monika

De här fjäderlätta jackorna är sanslöst populära här i Sverige, ett kap kan jag lätt säga!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: