Qatar och Doha

    
Just landat i Qatar efter en jättebra flygresa med Qatar Airways, ekonomiklass. Gott om benutrymme, perfekt service, god mat och dryck. Här snålades det minsann inte på något!  Ett flygbolag väl värt att rekommendera. Så här långt! Vi skall vidare mot Bangkok om någon timme. Och hoppas på att den resan blir lika bekväm.
De lite dryga fem timmarna som resan tog kändes betydligt kortare.
 
 
 
 
Flygplatsen i Doha är väldigt vidsträckt och här är allt noga uttänkt för gästande resenärer. Redan på Arlanda utrustades vi med gula boardingpass, gula "taggar" på handbagaget och detta för att underlätta för oss och för alla de hjälpande händer/personer på plats så att vi skulle komma till rätt terminal för vidare transfer. Service!!!
Även på bussen in till terminalen från planet var det tydligt uppmärkt med färger och de olika terminalerna hade också följaktligen skyltar i adekvata färger. Vi klev alltså av vid gul terminal.
 
Den gula färgen syns inte så bra på bilden, men är till höger om den blå.
 

Snart dags för boarding efter 80 minuter här och den tiden gick också fort. Mycket att titta på , i alla avseenden och här finns en mycket välutrustad, stor och billig taxfreebutik.
Doha ligger två timmar före svensk tid och det är en bra början för kroppen. I Bangkok, där vi landar i morgon bitti klockan 06.50, blir det ytterligare några timmar som klockan skall ställas fram.
Snart dags för boarding och ytterligare timmar i luften, närmare sex......
Men är komforten på den sträckan lika bra, eller nästan lika bra, så kommer tiden att gå fort. Och jag hoppas på att planet inte är fullt så att jag genast efter take off kan hitta lediga platser att sträcka ut mig på. Några timmars sömn är aldrig fel.
Men det får bli efter att middagen serverats.
 
 
Freedomtravel

Åh, nu såg jag ju att det redan kommit en inlägg från Qatar! Här går det undan! :) Önskar fortsatt trevlig resa!

Svar: Tack! DEt känns skönt att nu vara framme.Och snart är det dags för er....
Ditte

Monika

Gud vad härligt, det går ju ingen nöd på er. Kram!

Svar: Näädå! Vi har det jättebra!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: