Peking, lite som att komma hem

    
 Efter en alldeles utmärkt och bekväm flygresa mellan Helsingfors och Peking så landade vi här klockan åtta i morse. Svensk tid blir det ett på natten. (Peking ligger nu när det är vintertid hemma sju timmar före.)
Jag kände mig ganska pigg och utvilad, trots tidsskillnaden och hade lyckats få till några timmars god sömn i de bekväma vilstolarna, där både dubbla kuddar och mjuka täcken erbjöds.
Men vad jag skulle ha täcket till vet jag inte, för det var varmt redan utan det. åtminstone tyckte jag det.
Resan tog bara lite drygt sju timmar från Helsingfors och tiden försvann snabbt.
Tyckte bara jag hann med att äta en väldigt god middag middag, läsa i lite tidningar under tiden jag lyssnade på musik och sedan somna in för att väckas strax före klockan sju i morse då frukost serverades.
Strax efter avgång serverades champagne och som tilltugg "rotsakschips från ekogården".
Utmärkt början på resan!
 
 
Middag: krämig kantarellsoppa, sallad, "smakbitar från Finland" beståendes av rökt siklöja, strömmingsrom på svartbröd, rökt älgstek och lappländsk brödost.  Till varmrätt valde jag rostad lax med kräftsås, sparrispuré och spenat. Ostar serverades och då önskade jag ett glas portvin. Väldigt gott till ost! Någon hallonmoussetårta orkade jag  bara inte. Men en kopp espresso blev en bra avslutning på måltiden.
                                                         
I morse strax före landning. Så vackert! Så välkomnande!
 
 
 
 Här i Peking pågår just i veckan en stor partikongress och nya ledare skall väljas.  Internet är segare än segt och försvinner rätt som det är. Eftersom det är seeeegt så går det ibland inte att spara utkasten till inläggen, de bara försvinner. Inget att göra åt! Jag försöker också minska bilderna för att det skall gå snabbare att ladda upp och hålla uppkopplingen vid gott humör. Men det tar tid ändå.
Innan jag åkte så hade jag läst i svenska tidningar att det skulle vara vissa restriktioner i stan. En av dessa är att taxichaufförerna fått montera bort vevarna till fönsterrutorna i baksätet. Detta av den "enkla" anledning att saker skulle kunna kastas ut (flygblad???)  och då kan det bli risk för oordning. Fråga mig inte hur....
Men vevarna var borta i den taxi vi tog från flygplatsen och in till stan.
 
                                                                                                          
 
                                                          
 
 
 
 
 
 
Sanna

Jag önskar dig fantastiska dagar i vårt Beijing. Jag hade precis samma känsla när jag landade för tre veckor sedan. Gick med ett leende på flygplatsen- kändes som hemma. Mycket märklig känsla! Jag hade det så bra over there och hade klarblå himmel. Lyx i Kinamått mätt! Mysigt att komma hem också till familjen- det är ju så när man reser själv! Njut nu vännen min! Stor kram

Svar: Tack Sanna! Kanske ses vi här nästa gång! Det skulle vara jätteroligt! Förstår att du hade fina, mysiga och roliga dagar i Peking. Och lite som hemma är det ju för oss. KLart det är roligt att komma "hem" till V och möta din fina familj igen.Många kramar och tankar till dig och de dina!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: