På plats och "Loy Krathong"

    
 Tidigt i morse anlände vi till Bangkok efter en fortsatt begaglig resa med Qatar. Mulet, varmt och fuktigt! Jag genomförkyld och var glad över mina kinesiska förkylningspåsar och andra kinesiska medikamenter.
 
Fck veta av vår chaufför att det varit en rejäl storm natten till idag med mycket regn. Under bilresan mot Ban Phe, "vår hemmahamn", cirka 18 mil sydost om Bangkok lyckades  alla fall solen stundtals tränga genom molnen.
 
På "Beach Park", vårt boende i nästan fyra veclor var allt precis som vanligt. Samma personal önskade oss välkomna och blebv väldigt glada över att se oss. Igenkänningsfaktorn var stor och ömsesidig.
Vår lilla studio, var sig precis lik, utsikten också. Kändes genast hemtamt och skönt.
 
 
 Den långa stranden var sig lik och visst tog jag mig en rejäl promenad bara för att insupa känslan.
 
Även poolen såg ut som förr och "våra solstolar" fanns kvar under kokospalmerna.
 
 I år fick vi en annan moped än den vita vi brukar ha. Skall nog gå bra...
 
                           Jag är väldigt förtjust i den thailändska maten och vet att kommer
                                                     att bli mycket räkor, andra skaldjur och grönsaker för min del.                                           
   Loy Krathong;  just idag firas här högtiden Loy Krathong. Det sker alltid i slutet av november då det är fullmåne. Regnperioden är slut och floderna har slutat att översvämma åkrarna. Bönderna har arbetat hårt med sådden på åkrarna i flera månader och  får nu en liten violperiod i sex veckor innan det är dags att börja skörda.
   
Loy betyder flyta på thai och krathong är en skål och just i kväll sjösätts mängder av kratonger, båtar/skålar  gjorda av bananblad och fyllda och dekorerade med vackra blommor, ljus och rökelse.
Loi Krathong är egentligen ingen buddhistisk eller religiös  högtid,  men buddhismen har aldrig hindrat tron på andar. Människor samlas i stora skaror vid havet eller floderna och skickar iväg sina kratonger som man tror skall bringa tur i framtiden. Man skall också passa på att önska sig något och kanske be om förlåt för synder som man kan ha begått under året.
                                
 
 
Jag fick en krathong  av personalen på restaurangen när vi var och åt middag.
Men den har jag ännu inte sjösatt.
Jag tyckte synd om den, eftersom vågorna var så höga och den skulle säkert snabbt gå under.
Tror den får sjösättas i badkaret i stället.
sussi

Förstår att du njuter av värme, god mat och just Welcome back. Thailand är mitt andra hem fast då Koh Lanta. Ha det så gott!

Svar: Tack! Det känns så bra att vara tillbaka. Men hatten är på och min plats är i skuggan under kokospalmerna med en god bok.Kramar!
Ditte

Marja

Vad härligt att komma till ett ställe man redan känner till och vet att man trivs på. Hoppas din förkylning ger med sig, så att du kan njuta av tillvaron. Kramar

Svar: Tack! Jag kurerar mig så gott det går. Och visst trivs vi här, det är som lite på landet. Långsamt tempo och bara ta dagen som den kommer.
Kramar!
Ditte

Britta G

Känns som att komma hem lite antar jag. Njut o ta vara på det goda som erbjuds.
Kram f K-viken

Svar: Ja, visst är det så. Och vi skall ta till vara allt det goda här.Kramar!
Ditte

vivi

Du åkte i rättan tid....grådis..snöglopp..blåst..regn...snö...allt fick vi den dan du åkte....kraaaaam..

Svar: Tänker på er i snön. Värme är inte helt fel så här åres.kramar!
Ditte

Elisabeth i Beijing

Njut av värmen och alla upplevelserna! Var rädd om dig! Hälsa Bosse! Ha det toppen! Snart åker vi hem till våra nära & kära. Längtar! Beijingkramizar från Elisabeth & Roland

Svar: Förstår att du längtar hem till de dina. Och vu har just börjat så smått vänja oss vid värme och vågskvalp. Och hatten är på!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: