Snart dax igen!

    
Ute har det sedan i morse varit grådaskigt väder med duggregn och dimma. Man skulle kunnat tro att det varit sen eftermiddag eller kväll hela dagen. Och i och för sig gör det inte mig något, men den tänkta milpromenaden drog jag snabbt in till förmån för annat pyssel här hemma.
Bestämde mig för att gå igenom en del svala sommarkläder och se vad som kunde vara lämpligt att ta med sig till Thailand. 
Tittade extra efter svala långärmade blusar som skall ge extra skydd mot solen, kepsar och solhatt med breda brätten.
Får kanske inskaffa en stråhatt med knytband under hakan för jag vet ju att det nästan alltid blåser från havet och jag kan för mitt inre se mig jaga hattar längs stranden. Skall undvika detta.
Bilder från förra året.
 
 Delar av vår strand.
 
Jodå, Bosse och jag åker till Thailand nästa tisdag och blir borta till nyår.
Jag kan inte påstå att vi funderat på det så länge, för här i hushållet kan saker och ting ske snabbt.
Att det blir Thailand i år igen var absolut inte något självklart val, särskilt inte med tanke på att jag inte skall vara i solen. Men jag har inte  värme, "god mat" eller badförbud.....och någon direkt solning blir det inte för mig, men kanske desto fler utflykter och upptäcktsfärder.
 
 
 
Och att sitta uppe i skuggan på restaurangens terrass, höra kokospalmernas sus och bruset från vågorna, med en god bok eller korsord i handen, det är en lisa för själen.
För att inte tala om de fantastiska solnedgångarna.....
 
 
I behaglig skugga på restaurangens/husets terrass. 
 
Och att det blir Thailand igen, tredje gången, beror på att vi trivs där och i den ganska så turistfria trakten öster om Ban Phe. Det blir nu tredje gången vi återvänder hit och till den lilla lägenhet vi hyr, i ett mindre lägenhetshus, alldeles vid den milslånga sandstranden.
"Är det konstigt att man längtar bort....."
 
( Vi bor 18 mil sydost om Bangkok mot Koh Chang/Kambodjahållet och i princip mitt emot ön Koh Samet, dit det tar oss 20 minuter med snabbgående motorbåt att ta sig. Eller också ta den reguljära färja över från Ban Phe, 20 minuter.)
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Iris

Vad härligt! Att njuta av värme och av det vackra Thailand. Önskar er en skön resa!

Svar: Tack! Det var ju inte tänkt så, men.....Och visst skall det bli skönt. Kramar!
Ditte

Åse

Du har väl knappt hunnit smälta intrycken från Peking. En äkta globetrotter kan man nog kalla dig. Ha en trevlig resa. Det låter underbart att komma bort från det gråtrista vädret som är just nu. Kram

Svar: Peking finns ju alltid med mig, mer eller mindre....men nu blir det något helt annat. Och det blir också bra!Jag är ju inte förtjust i julen....
Kramar!
Ditte

Freedomtravel

Åh, är det dags igen redan? Härligt! Thailand kan säkert vara riktigt fint, om man hittar de lite mer turistfria områdena. Vi har bara varit på Koh Samui och i Bangkok, där man ju definitivt inte är ensam som turist.
Det är inte så länge tills vi åker heller, även om vi får vänta lite till. På julafton bär det av till Malaysia :)

Svar: Bangkok undviker vi den här gången och på Koh Samui firande vi min 60 årsdag, mycket turister....Men i "våra" trakter bygger inte tillvaron bara på utländska turister även om de förstås finns.
Härligt att ni snart åker!
Malaysia är ju väldigt fint och jag vill se mer. Jag har ännu bara besökt K.L. och Langkawi ( med ett delvis spektakulärt bpende i ett träd...) så fler besök där kanske kommer.
Och jag följer förstås med på resan via er blogg.
Ditte

Marja

Här var det snabba ryck! Knappt har du packat upp resväskorna efter Kina-resan så bär det av igen. Låter helt underbart att åka till värmen och stanna över jul. Kram

Svar: Ja visst! Och det skall bli skönt att träffa på både ljus och värme. Solen skall jag nog kanske försöka undvika. Den och min hud är inte nu längre så såta vänner.Kramar!
Ditte

Katarina

Så skönt med ljus och värme. Solen får du väl lite på köpet, men en bredbrättad stråhatt med band under hakan kan ge ansiktet skugga.
Tycker det låter bra både med utflykter och restaurangens terrass och skuggan där.
Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: