Luft och Atmosphere

    
God morgon! Just nu ligger ligger det ett tjockt täcke av föroreningar över området där jag bor. Jag var inne och tittade på de luftmätningar Amerikanska Ambassaden gör på föroreningar i luften och de visade för en stund sedan på 287 och det anses som farligt. Tidigare i veckan har värdena varit mellan 10 och 20, alltså MYCKET BRA luft.Men jag ser nu att "dimman håller på att lätta" och lite blå himmel kan skymtas. Skönt!
(Vid värden över 200 får inte eleverna på de västerländska skolorna ha rast utomhus. Och alla bör ta det lite lugnt och inte bli anfådd)
 
 
I morse klockan 09.30 "min utsikt". Smogg eller smogg?
 
Samma vy klockan 13.30 och med en luft på 306 = riskfyllt. Hmmm......
Alltså mer skit i luften men smoggen har flyttat sig uppåt.
 
I onsdags morse klockan 09.30 samma vy och med ett luftvärde på 30. Stor skillnad!
 

Gårdagens kväll tillbringade hela resesällskapet upp i skybaren Atmosphere 80 våningar upp. Det hör liksom till mina besök i Peking att ta en tur dit upp och njuta av just atmosfären där.
( Atmosphere ligger i  Hotell China World Sumit Wing som är ett fantastiskt frmstjärningt hotell)
 
Utsikt från skybaren på Atmosphere och norrut över Peking.
 
Inte helt klart i går kväll.

Innan mörkret lagt sig. Bilarna ser ut som små leksaker långt där nere på gatan.
 
 
Liv och jag trivs med atmosfären och Max spelar spel. Han tyckte nog inte riktigt att rörelsebehobet blev tillgodosett för hans del. Här krävs att även små barn är lugna och sitter still.
Men Max är en exemplarisk liten gäst som gärna flirtar med personalen.
 
                                     Smakfullt!                                                      
 
 
 
 
Louise

Trist med den dåliga luften men ni har ju haft bra väder och luft sedan ni kom. Alltid något. Men i morgon skall det vara bra igen.
Konstigt att det är så mycket ohälsosamma partiklar i luften fastän solen skiner.
Kram!

Freedomtravel

Otäckt att luften är så dålig! Man undrar ju hur det ska gå i framtiden...

Svar: Jättetrist! Ändå satsar Kina mest i världen, i kapital, på att komma tll rätta med problemet. Inga industrier finns kvar inom fjärde ringvägen och koleldningarna i husen har i stort sett bytts ut mot el. Men den stora boven är bilarna. De är många och stora...Men bilköerna har ändå mnskat sedan förra året för man har verkligen bygt ut tbanenätet och fler åker kommunalt. Alltid något. Men Aten, Rom, Rio, Bangkok, Delhi...ja det finns mängder av städer med liknande lufttproblem och ännu värre.
Jättetrist!
Ditte

Iris

Där uppe satt vi också en kväll när luften var si och så. Jag lånade då för några år sedan din bild för att visa utsikten. Njut av tiden i Beijing, många, varma kramar från just nu soligt Fuengirola!

Svar: Tack Iris! Men bara känslan av att sitta där uppe är så härlig. Hela stan nedanför sig!Idag skiner solen och det är hyfsat klart. Men så varmt är det inte, ca 13 grader.
Max och co har åkt nu på morgonen och snart är det dags för mig också.
Njut av solen och Fuengirola!
Kramar!
Ditte

Marja

Lite otäckt med den dåliga luften. Vi får hoppas det är övergående.
Fina bilder från skybaren. Hu, vad det är högt upp. Undrar om jag skulle palla med det. Kram

Svar: Ja, det känns lite som om det sitter spån i halsen. Men idag är det bättre luft igen.Skybaren erbjuder en så fin vy över Peking och det märks inte att man är så högt, förutom utsikten... I hissen upp känns det i öronen att det stiger.
Hoppas att du är bättre!
Kramar!
Ditte

Elisabeth i Beijing

Förstår av ditt bloggande att vistelsen här i Beijing har varit toppen på alla sätt! Jag har också haft det underbart med fina dottern på besök, det har varit sååå mysigt! Ha en fin resa hem till Bosse & fosterlandet. Beijingkramizar från Elisabeth

Svar: Tack Elisabeth! Jag vet att fina M har varit här och klart att det varit toppenmysigt för er alla. Jag har ett par dagar kvar innan det bär av hemåt för någon vecka. Sedan bär det av igen.
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: