"Lång dags färd mot natt...."

    
Timmen är ganska sen, just hemkommen från midddag med en av mina bästa vänner, väskorna är packade och i morgon bär det av hemåt igen. Och för första gången när jag lämnar Peking så behöver jag inte ens fundera över hur mycket mitt bagage väger. Vilken känsla! Inte för att jag har så mycket, men lite julklappar och presenter har det blivit. Men bara tanken gör mig lyrisk. Jag får ledigt ha 56kg!!! Och det har jag inte!!!
 
Men vilke fantastiska tio dagar jag har haft. Vilka härliga  minnen!
Dagen har gått i flygande fläng och det gillar jag ju. Så mycket har hänt och jag har haft så roligt. Och ändå har jag på något sätt tagit dagen som den kommit utan så mycket inplanerat. Just som jag vill ha det!
 
Idag!
- Besök på marknadsvaruhuset Yashow, fm minuters gångväg hemifrån för att pruta till mig det jag ännu inte handlat. Har liksom skjutit upp det. Tycker inte det är så kul att handla för handlandet skull,
men det var lite varor som fanns på min lista.
 
    - Hämtade en jacka från skräddaren. Byte av åtta knappar ( han/hon klädde in nya) och uppläggning av  ärmarna som varit för långa i tre år. Nu blev det gjort. Priset? 30 yuan, lite drygt det i sek. Helt ok! Jag fick dessutom med åtta extra knappar.
 
  - Buss ner till Pärlmarknaden för att hämta mina glasögon som jag plötsligt i går kom på att jag behövde. Kanske beror det på priset? Snygga bågar och bra glas som gör att jag nu också kan se på avstånd till ett pris av 370 sek. Absolut prisvärt!
 
När jag steg av bussen höll ca 30 personer på att kratta löv och ansa rabatter.
Fint blev det! Och snabbt gick det!
 
Pärlmarknaden= Hong Qiao, marknadsvaruhus, i södra Peking. Bra shopping!
Jag skulle hämta mina glasögon och tittade också upp till min pärlman på fjärde våningen
för att hämta några armband och örhängen jag beställt. Jättenöjd!
 
- Tunnelbanan hem, två byten, packat med folk och alltid en intressant upplevelse vare sig man vill eller inte.
     Men smidigt och billigt, 2 sek.
 
     - En sväng inom apoteket för att köpa "förkylningspåsar". Alltså ett pulver som blandas med vatten och som  absolut hjälper vid förkylning. Har provat massor av gånger. Upptäckte här att jag tränat upp min kinesiska och blev mäkta stolt. Kunde klara beställningen ganska enkelt och få påsarna utan socker.Kinesisk oljemassage (hela kroppen) samt manikyr och pedikyr; allt välbehövligt, blev nästa programpunkt.
 
   -  Välbefinnande, helkropps oljemassage samt menikyr och pedikyr var nästa programpunkt.
  
   - Avslutningsvisen mycket lång, jättetrevlig och rolig middag med en god vän.
 
Lång dags färd mot natt....
 
Och någonstans under dagen hade jag också tänkt att ta en cykeltur med en hyrcylel. Men den historien kommer i morgon.
 
 
 
 
Marja

Men... har 10 dagar redan gått? Du har erkligen hunnit med mycket och bloggat flitigt. Det har varit så trevligt att få vara med på ett hörn.
Trevlig hemresa och välkommen hem till julstöket. Kram

Svar: Tack Marja! Hoppas att du blir bättre för var dag nu. Roligt att du ville komma med på resan hit. Och jag kommer nog alltid på något sätt att återvända hit.Kram!
Ditte

Britta G

Tack för att du delar m dig! Jag har skrivit det förut men måste göra det en gång till. Det är så roligt att följa dig, speciellt i Beijing!
OCH vilken överraskning vi fick när Anna dök upp på Felicias 10-årsdag!!Du visste om det förstås!?
kram o Lycka till på hemresan!

Svar: Tack Britta! Jodå, jag hade mina aningar .....Och vad roligt med en sådan överraskning!Nu är jag snart på väg hem för den här gången. Men en del av mig finns kvar i Peking.
Kramar och tankar till er alla!
Ditte

Iris

Oj då, att jag inte visste om att du hade ha haft plats i bagaget för några av mina "drömsaker" därifrån:) Men det får bli en annan gång - du åker nog dit fler gånger. Kram
PS Jag har just bokat resa hem under "sportlovet" .

Svar: Jo viktmässigt så har jag det. Men nästa gång tar jag med åt dig. Absolut! Vad härligt att du kommer hem till sportlovet! Kanske också en tur till Stockholm? Hoppas!Packad och klar och nu lite frukost innan flygplatsen.
Kramar!
Ditte

Ingrid

Jättebra Pekingtips! Jag har bläddrat igenom delar av din blogg från tiden du bodde i Peking. häftigt! Och kul med OS och alla resor du gjort både i Kina och i andra länder i Asien.
Många skratt blev det.

sussi

Oj, vad tiden går fort när man har det roligt. Förstår att du har njutit i fulla drag. På fredag far jag till Marie i Åkersberga för att göra ett par bildspel om Kina och om att arbeta på en utlandsskola. Far in till stan på lördag fm och ska träffa mina söner och min mamma. är du hemma något på söndagen så kanske vi skulle kunna ses en kortis.
Kram

Svar: Visst går tiden fort! Peking var jättehärligt!Jag har köpt "förkylningspåsar" till dig , så om vi ses kan du få det paketet.
Kul att träffas en stund på söndag!
Mailar dig!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: