Hit och dit

    
Ingen klarblå himmel idag utan mer en slöja som täcker över. Jag kan inte se bergen och det innebar också att "det är skit i luften". Men läget är inte hälsovådligt, som det står på amerikanska ambassadens sida vissa dagar då de mätt luftföroreningarna.
Så med friska tag gav vi oss ut för dagens upplevelser.
Första stoppet blev  Blue Zoo, ett sorts gigantiskt akvarium, med många spännande stora och små fiskar och sköldpaddor. Akvariet ligger precis söder om Worker´s Stadium och promenaden dit på 30 minuter blev en bra början på dagen för oss alla fem.
 
Max tycker fiskarna som simmar över och runt honom är spännande och lite läskiga.
 

Nästa stopp för farmor Ann Sofi, Max och mormor Ditte blev på en fransk restaurang, La Taverne, i närheten av Blue Zoo, för att få lite förstärkning i magen. Liv och Johan fick ge sig iväg på egna äventyr.
 
Crèpe till Max och galette till farmor och mormor, är man på fransk restaurang så är man. Gott!
 
Nästa stopp för oss blev Huhaiområdet, "sjöarna" som ligger en bit väster ut längs Diánmen Xidajie.
Vår-sommar och höst, fram till oktober, brukar det vara överfullt här. Mängder av restauranger, barer och uteserveringar, turister och Pekingbor. här hyr man gärna en lite elmotordriven båt, kanske i for av en svan och ger sig ut på en tur. Väldigt roligt och mysigt.
Idag var det inte många här och det kändes som om vi hade området nästan för oss själva. Max skuttade runt och trivdes, precis som han brukar göra.
 
 
                                                                                                                                              
Max somnade in efter ha sagt "nihao" (hej) till alla han mött och vi strosade behagfullt vidare genom flera hutonger (gamla bostadsområden med smala gator och traditionellahus) och bara kände in atmosfären och historiens vingslag.
 
 
                                                                                  
Renovering av en gammal courtyard och en som har renoverats. En courtyard består av flera byggnader som finns på rad bakom en ofta mycket vacker port. Rummen och byggnaderna i courtyarden förbinds med varandra genom olika gångar. En courtyards utseende och utsmyckning beror på vem som bott där och vilken rang den personen förr hade. Idag är dessa bygnader väldigt dyra och efterfrågan på dem är stor,
även om man i princip behöver restaurera precis allt. 
                                                                                      
När vi efter ett par timmar strosat färdigt kändes det bra att ta bussen hem. Alltid lika roligt! Lite vila inför kvällens äventyr kanske det också kunde bli....
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                        
                                                                                                   
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: