Champagnebrunchen, en verklig höjdpunkt!

    
Idag var det dags för en av resans många höjdpunkter, champagnebrunch på St. Regis hotell. (Ligger några hundra meter sydväst om Ritanparken)
Varje söndag dukas den mest fantastiska brunch upp och den är en ren fröjd både för gom och öga. Champagnen fylls på nästan fortare än man hunnit smaka på den...och serveringspersonalen är helt inriktad på att ge den bästa service som är möjlig. 
Här känner man sig verkligen välkommen och uppassad. En sann njutning i ALLT. (Önskar man inte champagne blir priset någon hundralapp lägre.)
Vi var en förväntansfylld skara, fyra vuxna och Max, som slog oss ner vid bordet och tre timmar senare var det en mätt och otroligt belåten och munter skara som lämnade matsalen och St. Regis för den här gången. Vilken brunch!!!
Att sedan promenera de tre kilometrarna hem och ta vägen genom Ritanparken kändes som ytterligare en förmån.
 
Farmor AS, Max, Liv, jag , Anna och Johan är glada över att var på plats.
 
Delar av det enorma skaldjursbordet. Och givetvis provade jag ostronen....
Tillsammans med champagne och citron slank ett par stycken ner.
Men humrar, mängder av olika sorters musslor, räkor och andra läckerheter lockade mig mer än fler ostron.
                 
Min vana trogen gick jag sakta runt bland borden för att omsorgsfullt välja rätter. Det är strategiskt tänkande som gäller. Att ens tänka tanken på att prova allt, kan man direkt räknas bort.
Jag brukar sällan ta varmrätter, men utbudet är även där gigantiskt. Maten tillagas direkt och du väljer den råvara du vill ha. Maten bärs sedan till bordet av serveringspersonalen.
Ingen mat ligger här färdig som den ofta gör på våra svenska bufféer. I och för sig, rostbiffen var på gång i grillen och lammstken höll på att bli färdig.
Även utbudet av kinesiska/asiatiska rätter är stort och de lagas också "à la minute."
 
 
                                  
                                                                         Jag njuter av ALLT!                                                                                                   
Max, tre år i januari, är väldigt social och sitter alldeles lugnt vid bordet under hela lunchen med avbrott för att titta på alla fina uppläggningar och välja ut sin mat. Kul också att då och då ta egna kort.
 
Apor gjorda av choklad klänger över dessertbordet och i deras åsyn får jag får beslutsångest; vad orkar jag och exakt vad vill jag äta. Blev väldigt nöjd med mina val och tyckte en nybryggd espresso macciato passade bra till.
Så rätt det blev!
 
Plötsligt kommer den jättetrevlige hotell och restaurangchefen och ger Max en jättestor, fin panda.
Max blir först lite förskräckt.
 
Men pandan blir snart en vän......
 
...och givetvis måste detta dokumenteras av både farmor och mamma Liv.
 
 
Goa Anna! Så mysigt och trevligt! Tack för att jag får vara din vän!
 
                                                                                           
 
 
 
 
                                                                                        
 
 
 
                                                                                            
 
 
                                                                                          
 
 
Freedomtravel

Waow, vilken brunch! Ja, i såna här sammanhang brukar det vara strategiskt tänkande som gäller... ;) Jag brukar också mest välja det kalla, det brukar vara det godaste av nån anledning :)

Ditte

Ja, kommer ni till Peking så är det den här brunchen som "gäller." I övrigt är utbudet stort av champagnebruncher, men just St. Regis, i motsats till Hilton t.ex., är ett "mindre hotell" med mindre matsal, plats för ca. 100 gäster och känns så mycket mer personligt.
Och någon middag blev det inte i kväll....

Monika

Jag njuter av din blogg som om jag själv var i Peking! Underbart att få vara med dig! Kramar

Svar: Tack! Du är så välkommen att hänga på!Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: