"Walk och after walk"

    
Ja, mycket skall ju vara på engelska i dessa data och smartphone tider....
Så varför inte ?
"Promenad och efter-promenad"; låter inte alls lika bra för det är ju så översättningen blir....
Hur som helst; Jag har varit ute och promenerat flera timmar i det härliga vårvädret, en verklig njutning! Visserligen tror jag inte temperaturen i skuggan passerat mer än +5, men i skuggan behöver jag inte vara.
Uträttade ett ärende nere på Biblioteksgatan och passade sedan på att i sakta gemak strosa även längs Birger Jarlsgatan och in i Sturegallerian. Länge sedan jag var i dessa trakter och då var både Sussie, Harm och Christina med. Saknade er idag! Det blev inte så många skratt när jag gick där själv... Tur var nog det!
Gick hemåt genom Kungsträdgården, Gamla Stan och kom upp på Slussen.


Järntorget i Gamla Stan och statyn av Evert Taube syns till vänster.


Från Slussen mot Djurgården.


Vy från Slussen ner mot Kornhamns Torg i Gamla Stan. Tyska kyrkan i bakgrunden.

När jag gick förbi restaurang Blå Dörren vid Slussen kom jag på att det nog var lunchdags. Här erbjuds alltid en fräsch och prisvärd "dagens" så jag bestämde mig för ett besök.
Samtidigt som jag är på väg in genom dörren kommer en riktigt snygg man i "sina bästa år"; prydligt klädd i mörkblå överrock och matchande hatt  också på väg in, och håller upp dörren för mig. Jag tittar upp för att säga tack och känner igen honom, Mikael Persbrandt.  Han skall också luncha här, men tyvärr inte vid mitt bord. ( Jag brukar sällan känna igen några  s.k. kändisar)
Lunchen var som vanligt god och idag med lite extra krydda.....


Restaurang "Blå Dörren".

Lagom mätt intog jag Götgatsbacken som just vid denna tid är så gott som fri från cyklar. Annat är det i rusningstrafik, mellan 16.30 och 18.30, lätt att bli nermejad av någon av alla talrika cyklister som i full karriär är på väg hem till någon söderförort. Och det är inte i långsam takt!

Jag stannade till vid Medborgarplatsen förr att se om någon av restaurangerna placerat ut några bord och stolar.
Men icke! Antar att datum för sådant här i stan är noga reglerat. Tror inte man går efter vädret, snarare är det almanackan som styr.

Men en stund hemma på balkongen i det härliga solskenet gick också alldeles utmärkt.


Skönt!

Funderade under dagens "walk" på varför så många stockholmare ser sura ut. Både i Beijing och i Thailand ler människor när ögon möts och de ser glada ut.....
Jag försökte verkligen le och se glad ut under hela min promenad och kanske kan någon jag möter vid tillfälle ge ett leende tillbaka.
Alltså ett nytt litet projekt!


Moa

Nästa gång du stöter på M.P. så kanske du får en roll...

Visst är du väl öppen för nya möjligheter och projekt?

Och visst är Stockholm fint?

sannas rum

Ååh vad kul. Jag har själv inte provat dem, men tror att de kan vara riktigt härliga (: Du får berätta hur de var sen när du har använt dem (:

Synne

Ååå jag vill också ta en närmare titt på Persbrandt...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: