Vår och jag är hemma

    
Solen flödade in i lägenheten, klarblå himmen och vår i luften; vilken härlig lördag att vakna upp till hemma i Stockholm.
Det var skönt att sova i egen sängi natt, att inte behöva ha på acn och att faktiskt, efter fem månader, vara i mitt hem. Men jag inser också att jag är anpassningsbar och kan trivas där jag är. En insikt som är nog så viktig. Att jag sedan saknar mina nära och kära och vänner här hemma när jag är borta, ja det gör jag och det får jag leva med.
Men det är något särskilt med att längta också.....


Klockan 9.30 i morse. Pigga människor promenerade redan på kajen.


Ingen is på kanalen; alltså är våren här.....

Uppackning, bort och framtagning av kläder; ja, vad skall man nu ha framme så här i början av mars? Svårt att veta, men inga direkta vinterkläder, gjorda för -10, kändes adekvata att ha i klädkammaren....
Ägnade också ett par timmar att gå igenom posten. Tänk vad mycket som skickas ut! Och inte mycket som är av värde!
Tog en tur upp till Ringens Köpcentrum för att handla fram på eftermiddagen och där hade då inget alls ändrats på de fem månader jag varit borta. Skönt med det vanliga!
Vad som däremot kändes ovanligt var att fundera på middagsmat. Jag har inte lagat någon middag på fem månader....
I Thailand har jag ätit skaldjur i stort sett varje dag, men vad skall jag äta nu? Här hemma?
Bestämde mig utan alltför stora kval att slå till på kycklingfilé. Insåg i butiken att de svenska priserna på kött, skaldjur, grönsaker och frukt måste vara ett skämt. Men jag får återgå till att vara nöjd med att vara där jag är och se matpriserna som en möjlighet att bidra till handlarna, producenterna och staten (moms) får sina inkomster....

Jag har inte sett på tv under de tre månader då jag varit i Thailand. Så idag har jag börjat ta igen "skadan". ( Men jag har inte alls saknat tv) Det blivit både skidskytte, utförsåkning, fotboll Milan- Palermo; där Zlatan var i sitt esse och nu Melodifestivalen. ( Hör väl till...)
Torsten Flinck; Vilken text! Vilken artist! Men han vinner nog inte....Är inte en schlager, men jag tycker både text , musik och artist är något speciellt. Dock svårt att jämföra Christer Sjögren/ Lotta Engberg med Torsten Flinck. Hur det nu skall gå till? Härligt att Torsten Flinck gick vidare....
Öppnar tillsammans med Bosse den jättefina  present vi fick av Emma. Vilken njutning med så mycket godsaker!


Choklad, kex, the, italienska skorpor; så lyxigt!

Tittar ut genom vardagsrummet och ser Globen och alla ljusen där som skiftar färg. Jag känner storstadens puls och jag är hemma. Hemma på Söder!

Britta G

Gott att ha dig "på plats" hemma i Sverige! Men jag kommer att sakna dina asiatiska reseskildringar.....hoppas på svenska i fortsättningen!

Hos oss börjar nedräkningen till Beijing. Vi åker 16 mars. Jag längtar....det är något speciellt m B.

Kram till er båda från västkusten

Katarina

Trevligt att du är "hemma igen".

Det har varit jätteku och spännandel att följa din resa.

Antar att det snart blir nya.

Kramar

Annmari

Välkomna hem båda två stor kram från Annmari och Göran (tomaterna är på G :)

Annmari

Välkomna hem stor kram från Annmari och Göran

Helena

Ni bor ju så fint nu också. Att ha utsikt mot vatten är en riktig glädjekälla. Välkommen hem, ser fram emot dina Stockholmspromenader!

Åsa i Jönköping

Välkomna hem till Sverige igen!! Härligt att vara hemma ett tag, men snart blir det väl nya resor och resebloggar kan jag tro!! Härligt liv!!

Själv har jag 1,5 månad kvar till lite semester i B. Ska bli kul!

Kram Åsa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: