Utrensning pågår

    
Jag funderar ganska ofta på hur mycket prylar jag/vi behöver här hemma. I Thailand bodde vi i en studio på 40 m2 och hade allt det vi behövde och lite till. Men inget onödigt!
När jag tittar in i våra köksskåp här hemma är det lätt att tro att vi har någon fprm av storhushåll.  Så är inte fallet! Vi är oftast två personer som bor och äter här. Då och då kommer barn, barnbarn och vänner över och äter en bit mat, men det försvarar absolut inte den mängd glas, serviser, kaffekoppar, dukar m.m. som vi har.
Eftersom jag inte har några syskon så övertog jag ensam en massa saker efter mina föräldrar. Men jag kan inte ha kvar allt bara därför "att det kan vara bra att ha någon gång"....
Så idag började jag med en mindre utrensning.
Senare i vår får vi åka i väg på bakluckeloppis och göra oss av med ännu mer. Allltså en störrre utrensning.
Resultatet idag blev en stor papperskasse, fylld av saker som fanns i köksskåpen och jag tror ingen av oss kommer att sakna något.


Tallrikar och muggar som inte ens hör till en servis.....Kan det vara nödvändigt med 22 mattallrikar till vardags? Tror inte det!


Glas till vardags.....Bra med variation, men det får finnas gränser. Jag har insett det!

Passade också på att ordna bort lite gamla kuddfodral och ersätta med nya inköpta i Bangkok på Jim Thompson.
( Obs! Jag sparade inte de gamla som var blekta av solen från våra söder-läges-fönster)

De röda kuddfodralen är nya och de andra är från Beijing och butiken Chang och Björck.

Nu har jag i alla fall börjat med utrensningen och i morgon blir det dukarnas tur och då är det lika bra att rensa i linneskåpet också.

Ganska nöjd över mitt initiativ njuter jag nu av att titta ut mot Globen som liksom ler åt mig och visar sig från en färgglad sida. ( Nåja, den är rund.....)

Nu väntar middag och en myskväll i hemmets lugna och rensade vrå.


Fotograf här är Bosse.
Monika

Passa på när du är på det humöret. Ibland är man sådär känslomässig och tänker "nej, det här är fina minnen, x hade jag då och då" kör på! Kuddfodralen var jättesnygga!

Kram /Monika

Helena

Nästan så det kunde vara mina skåp. Mycket samlas som det blir svårt att göra sig av med, i går fick jag upp tavlor som stått på golvet sedan vi flyttade, för fyra och ett halvt år sedan. Vilken fin bild av Globen!

Helen W

Visst är det ett dilemma med allt man bara har stående.....men kuddarna blev ju jättefina i soffan....tur att Bosse såg dem. Kram

Åse

Det brukar infinna sig en härlig känsla när man tar steget att göra sig av med det överflödiga.....men det tar emot innan. Jag har en massa som jag har fått av släkt och vänner och det känns ohövligt att göra sig av med det. Ett stort dilemma då "smaken är som baken"!!!!!Jag jobbar på det, så får vi se!? kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: