Fantasilöst!

    
Inser att jag lagt av mig. Jag har inte lagat mat på fem månader och inte ens haft en tanke på att handla hem ingredienser till middagsmat vare sig i Beijing eller i Thailand. Det har i stället blivit otaliga besök på små, trevliga familjerestauranger med mat som lagas när den beställs. ( I Beijing åt jag då och då mer västinspirerad mat på västerländska restauranger)
I Thailand, har jag under tre månader i stort sett varje dag ätit färska skaldjur (mest räkor i alla möjliga och omöjliga kombinationer) som grillats eller snabbt wokats med grönsaker och diverse härliga kryddor ( mycket ingefära och lite färsk chili bl.a.) och till det ris eller nudlar. Alltid mycket gott och fräscht! Och dessutom väldigt billigt! En middag för två inklusive vatten eller öl kostar omkring 60-70 kr.
Då och då har det blivit någon kycklingrätt; kyckling med cashewnötter, kyckling i sötsur sås, kyckling med grönsaker i oystersås......
Men jag har inte alls ätit något "rött kött".


"Queenprawn"

Helt oavsett vad jag ätit, så har jag och kroppen mått helt suveränt av den thailändska maten och utan att ens tänka  tanken så har en del kilon försvunnit, egentligen oviktigt....( Trots eftrmiddagskaffe med något till varje dag, ett glas vin då och då, paraplydrinkar ibland och och en och annan friterad banan med glass. Ja, jag har njutit, ätit och druckit det jag velat.)
Eftersom tillgången på färska, spännande, tropiska frukter är stor  så har jag ätit mig igenom de flesta. Men en  favorit är fortfarande den färska ananasen och de små bananerna.

Jag har delvis saknat att laga mat när jag varit borta och skulle i går försöka vara kreativ i mina tankegångar inne på ICA Ringen. Men det var helt stopp i tankeförmågan. Inser att jag bör skriva en sorts veckomeny så att det finns ingredienser hemma för åtminstone fem måltider och i förväg ha hittat recepten.  Så gjorde jag innan min pensionärstillvaro kom i gång på allvar.
Min fantasi är inte gjord för spontana middagsinköp. Bara att inse.
Fantasin stannade vid köttfärs och jag bestämde mig för att göra cannelloni; pastaplattor som rullas ihop med en välkryddad köttfärsfyllning till rör, läggs på en sås av tomater och över det hela en ostsås. In i ugnen ca 20 minuter och klart. En sallad med tomater, rödlök, babyspenat och avokado smakade bra till.
Gott blev det!Vad som däremot inte var fantasilöst, var dessa princesshjärtan jag såg i fönstret på Gunnarsons konditori på Götgatan. ( Vanliga vaniljkrämshjärtan men med en krona på....)
Jag gick in och köpte ett och tänkte att hjärta skulle smaka bra till mitt "afternoontea"  och ge mig mer fantasi i största allmänhet. ( Jag frös nämligen så mycket när jag kom in, därför te i stället för det mer vanliga eftermiddagskaffet. Det har blåst polarvindar, åtminstone känns det så, hela dagen och det har varit isande kallt trots blå himmel och +2.)


Gott var det och med hopp om mer fantasi njöt av hjärtat.

Middagen i kväll? Fantasilöst! Jag är "gräsänka" och skall slå runt på resterna från gårdagens cannelloni.


Vonna

Rolig läsning och finurliga tankar. Tack för det!

sannas rum

En vanlig, enkel sallad på kyckling, grönsallad, majs, gurka och lök med tzatziki fick bli vår mat igår och matlåda idag. Är himla nöjd. försöker äta bättre (:


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: