Sol, regn och hagel

    
Jag skulle gå mot Slussen för att möta maken. För att bestämma klädsel tittade jag ut genom fönstret och solen sken. Det blev alltså både en tunnare jacka och tunna skor.
Men när jag ett par minuter senare kom ut på gatan så vräkte regnet ner och det blåste kallt. Hissen upp igen och byte av jacka och skor. Även paraplyet kom med, liksom vantar och halsduk.
Men efter ett par hundra meters promenad upphörde regnet och solen tittade fram igen. Av med halsduk och vantar! Puh! ( Men de kom till användning flera gånger)


Slussplan klockan 12.30. Restaurang Gondolen i bakgrunden.

Vi tvekade om promenadvägen, men med tanke på det instabila vädret bestämde vi oss för att gå runt Södermalm, västerut. En lagom promenad på ca. 9 km, om man räknar med vägen hemifrån och till Slussen. Just att gå vi går varvet västerut i den här sträckningen händer inte så ofta. Oftast går vi österut och får då mer sol.....
Den första tanken, som vi snabbt övergav dock, var att ta Gamla Stan, korsa Kungsholmen för att sedan gå över till Södersidan via Västerbron. ( En sträcka på 15km) Men vädret kändes minst sagt instabilt för denna längre runda.

Från Söder Mälarstrand såg vi hur det regnade på Kungsholmen.


Det var ganska folktomt ute, förutom en och annan joggare.
Jag minns förra fredagen och det härliga vädret som var då; riktig vårkänsla och fullt av folk överallt.
Vi fick i alla fall sällskap en kort bit av ett par änder på promenadvägen nere vid Hornstull och vi såg också en och annan båt ute på Mälaren.


Ett gammalt äpple smakade bra.                                      Ingen trängsel på sjön idag!

Det är t.o.m. folktomt i Tanto.


Plötsligt bara,utan minsta förvarning, så börjar det hagla. Och inte måttligt heller.


En sothöna verkar trots allt ganska oberörd.


Haglandet upphörde efter ett tag och vi stannade till för att titta på detta påskris hus vid Erisdals koloniområde.Och när vi var hemma så sken solen på oss igen.Susanne

Ja, Stockholm är fint även om vädret skiftar. Ha en bra helg!

Jättefina foton!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: