Bangkok- Beijing- Stockholm

    

Hemma på Söder igen! Skönt! Fem månader bort! Men det har varit spännande, roliga, mysiga och omväxlande månader.
Tidsomställningen gör sig påmind i kroppen. Tidsmässigt ligger jag före med sex -sju timmar, när jag nu fredag kväll, (svensk tid) plockar upp datorn samtidigt som jag går runt i lägenheten här hemma och myser.
Och ännu bättre; att komma hem till en helt nystädad lägenhet och upptäcka att det till och med finns mat hemma.
Underbart!
Tack snälla Emma!

Igår morse vaknade vi i Bangkok och tillbringade dagen där. Varmt, + 37 grader i skuggan så några större utflykter eller aktiviteter blev det inte.
Promenad i hettan till ett gigantiskt shoppingcentrum, Emporium på Sukhumvit, alldeles i närheten av där vår värdfamilj bor och där var det spännande att tillbringa några timmar. Inrednings och barnavdelningarna var särskilt roliga att gå omkring på.
Extra roligt att ha med Helen som hittade bland alla avdelningarna och visade godbitarna.
Restaurangavdelningen var också enorm och man kunde äta mat på olika restauranger från alla världens hörn. Men vi bestämde oss för att äta grekiskt till lunch, som omväxling mot all thaimat vi ätit i tre månader. (Den är för övrigt väldigt god och nyttig)


I ett av husen i bakgrunden bor vår värdfamilj.


Kunde absolut inte motstå dessa jeans med tillhörande skjorta till Max.

Hemma smakade det sedan på eftermiddagen gott med en kopp kaffe och en kaka innan Bosse och jag påbörjade packningen inför hemresan.

Bosse och Helen i vardagsrummet och härifrån har man en bra utsikt över vad som händer utanför fönstren....


En helikoptern landar och det gör den titt som tätt. Byggnaden där den landar är ett "mediacenter".

Dags för packning; ochdet blev ett litet pyssel, men vi fick ner våra saker och kunde hålla oss inom den tillåtna vikten.
Det fanns t.o.m. utrymme för några kg till. Så flitiga shoppare har vi inte varit. Och tre månader har vi ju varit borta!

Middag på thairestaurang, kaffe hemma och vid 21 tiden kom chauffören och hämtade oss för resan till flygplatsen och det var dags för bosse och mig att tacka för den här gången.
Verkligen jättetrevliga dagar hos familjen Wennerholm!

Incheckningen gick bra och vi fick de platser vi bokat både till Beijing och sedan vidare mot Stockholm. Alltid något!
Säkerhetskontrollen och passkontrollen var helt obeskrivliga. Köerna var flera hundra meter långa och de rörde sig framåt i snigelfart. Plötsligt såg jag en lucka i kön och in till säkerhets och passkontrollen. Visserligen stod det "Golden Line" på en skylt men det tog jag ingen notis om. Den kön var i varje fall mycket kortare. I luckan vid passkontrollen ville mannen se ett speciellt kort just för "Golden Line" innehavare. Jag förstod absolut ingen engelska och lyckades komma igenom, Bosse likaså. Vi kunde andas ut.
Puh! Vi tjänade i alla fall över en timme på detta tilltag.

Air China planet gick nästan på tid, 1.30 (natt) och vi sov delar av resan till Beijing.
I Beijing landade vi strax efter 6 på morgonen och detta var första gången jag varit transitpassagerare där. Intressant att inte ha visum!
Vi hade bestämt oss för att ta in på ett hotell, där man kan hyra rum per timme.  Skönt att sova några timmar och ha tillgång till dusch. Planet mot Stockholm skulle gå strax före 14 och även om Beijings flygplats är bekväm och luftig så är det i skönt att kunna sträcka ut sig och vila ett tag.
Hotellet är ett businesshotell/lounge och ligger mitt emot gate E 10. Kan verkligen rekommenderas om man skall ha ett längre stopp på flygplatsen i Beijing. Lättast att boka på plats!


Rummet och badrummet är fräscht, men ganska litet.

Resan Beijing - Stockholm gick utmärkt och med bra platser gick det fint att slumra till ett par timmar även där. Resan känns lite kortare då.....Korsord,några magasiner, en god bok och en välfylld I pod bidrar också till att den nio timmar långa resan åtminstone känns mindre lång.
Och i Stockholm var det barmark och strålande sol om än inte så många plusgrader. Men värme har jag nu lagrat för ett tag. En månad eller så...