Beijing och schlagerkänsla

    
Det känns som om stan har extra schlagerfrossa idag. Under min "dagens promenad" på Söders mindre gator så var det redan på eftermiddagen fullsatt på de flesta trendiga barer, caféer och små restauranger. Kanske försittning inför aftonens besök i Globen och melodifestivalen? Glittriga hattar och full festutstyrsel så långt mitt öga nådde genom glasrutorna . Och visst fanns det ett antal s.k. kändisar som också laddade....

Själv letade jag efter en liten, ganska nyöppnad, restaurang på Kocksgatan 52 (Söder) som har det för mig passande namnet "Beijing8 BETA", svenska ägare och svensk kock. (Jag hade läst i DN om restaurangen och ville gärna se hur den verkade.)
Precis som i Beijing, där man ofta bör veta exakt vart man skall gå för att hitta både butiker och restauranger, så var den här lilla restaurangen inte heller lätt att hitta. Ingen skylt eller så....
Första gången gick jag bara förbi, gick till Kocksgatand början, vände och gick tillbaka på andra sidan. Och då plötsligt såg jag den.
Köpte med mig 6 st dumplings på prov, lite annorlunda fyllning än de jag brukar ta i Beijing, men väldigt goda.
Jag valde tre vegetariska (zuccini, aubergine paprika, kål, ingefära, chili och vitlök) och tre med kyckling, (jordnötter, chili, friterad vitlök, ingefära, purjo och morötter)


Här är det! På höger sida!


Menyn. Jag påpekade lite försynt att det heter gong bao jiding....

Gick också in på den härliga butiken Kajsa Warg på Renstjärnas gata. (Söder)
Detta är en matbutik som bara säljer varor av hög kvalité och är ett paradis för den matintresserade, både den som tycker om att laga mat och den/de som också gärna äter den.
Här finns också en utmärkt delikatessdisk. För egen del var jag på jakt efter kantareller till middagens sås, men de färska fick jag vara utan, inte säsong. Det fick bli en burk i stället. Lite trist! Men vad gör man?


Så sant!

Vad gäller Beijing så har jag idag gjort ett fynd, åtminstone tror jag det. Jag har letat bra och prisvärda flygbiljetter ett tag och vill inte ha några långa väntetider någonstans. (Ja, letar jag inte mobiler så är det flygbiljetter.....)
Hittade mina biljetter direkt på Swissairs hemsida och bokade genast. Avresa i mitten av april!
Lätt att boka, enkel hemsidamed bra och tydlig info.
Och priset? Jag en bit under 4000 sek. Har inte ens hittat Finnairs kampanjebiljetter på 3850 sek som matchar priset jag betalade. Och då behöver jag inte ,som hos Fnnair, betala extra för att boka den sittplats jag vill ha.
Tur att jag är envis!

Och kanske blir det en ny mobil i Beijing! Applebutiken i The Village är fantastisk!
Verkar klart enklare att handla där.....

Schlagerkväll! Är inte så där jätteintresserad men visst skall jag titta. Måste hänga med! Förstår att "min favorit" kanske inte kommer att vinna....Men han är bra ändå. I andra sammanhang!
I övrigt har jag inga favoriter! Det blir nog bra ändå!

Katarina

Vad roligt att du hittat en ny kinarestaurang! Och grattis till fyndet med dina flygbiljetter till Beijing. Är det tur, envishet eller skicklighet som gör att du lyckas? Kanske en kombo?

Kramar

Elisabeth i Beijing

När kommer du till Beijing? Vad roligt att du kommer hit, välkommen!

Jag flög hit med Swiss airlines, är verkligen mycket nöjd. Vilken fantastiskt trevlig personal. De började flyga till Beijing i mitten av februari (tror jag att det var) och det blir nog succé skulle jag tro. Jag har redan rekommenderat detta flygbolag till många och priserna är de bästa!

Ha det bra därhemma i huvudstaden! Hälsa Bosse! Roland hälsar till er båda!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Åsa nu i Jönköping

Så trevlig att du är på väg till B igen Ditte! Då kanske vi ses?? Jag åker den 21 april! Men vi reser med Finnair! Men bra tips! Det ska jag kolla nästa gång!

Kram Åsa

sussi

Vad härligt att du kommer hit igen. Här är våren på väg. Knopparna på mitt träd utanför sovrummet växer för varje dag. Vandrade runt sjöarna igår och strosade i hutongerna. I kväll blir det Roxette för oss alla på skolan.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: