Ut på landet.....

    
Vännerna Vivi och Ubbe har under tiden vi varit borta flyttat till nytt boend. De har lämnat småstadslivet i Sundbyberg, en egen kommun, några km väster om Stockholm.
Nu är det "landet" som gäller. Ja, riktiga landet!
Jag blev hämtad på Märsta station, som ligger 27 km från Stockholm och sedan blev det en kort bilresa på 8 minuter ner till Mälarens strand och Steninge där familjens nya bostad finns. (Själva huset är inte nybyggt.)


Mälarens strand alldeles nedanför huset.


Steninge Marina ligger till vänster. Utsikt från den övre balkongen. Här ligger än så länge kvar på Mälaren.


Båtplatserna väntar på att alla båtarna skall sjösättas.

Tyvärr bjöd torsdagen inte på det där jättefina och härliga vårvädret som Stockholmsområdet haft i en vecka, men vad gör det i goda vänners sällskap.
Inomhus var det varmt och skönt och likaså stämningen, så att solen vilade sig en dag gjorde inte så mycket.
Vivi bjöd på härlig lunch och jag njöt till fullo av att träffa Vivi igen, mat och miljö.


Lunch i form av en jättegod räkmacka.

Efter lunchen trotsade vi blåst och kyla och tog en promenad ner till Steninge Slott. I området finns också en fin konferensgård, Steningevik och en "lada" där det finns konsthantverk av olika slag, glas från flera svenska glasbruk,
tyger, blomstermarknad, möbler m.m. Cafeteria och restaurang finns också.
I "ladan" ordnas det också olika tema och konstutställningar under året och särskilt under helgerna kommer många besökare hit ut.


Steninge slott, byggt i italeiens och fransk stil och ritat av Nicodemus Tessin d.y. och färdigbyggt 1705. Slottet har haft många olika ägare och bl.a. har Axel von Fersen bott här i slutet av 1700talet och början av 1800 talet.
Området här runt Steninge har varit bebyggt sedan 1200 talet och eftersom Steninge ligger nära den gamla staden Sigtuna, byggd i slutet av 900 talet, så är detta verkligen historisk mark.

Att senare sitta hemma i vardagsrummet och mysa, se ut över Mälarens is och trädtopparna i skogen och konstatera att jag njuter av tillvaron här och nu.
Och visst blev det middag också! Verkligen jättegott!


Ugnsstekt lax med ett täcke av pesto och crème fraiche, serverade med frästa chammpinjoner och zucchini, kokt potatis med dill och till detta en sallad på mozzarella och ruccola. Ett torrt, vitt, vin smakade utmärkt till.

Kvällen blev sen och det var mysigt att övernatta här ute på landet. Och jag kommer gärna tillbaka!
Tusen tack!