Organisation och uppackning

    
Tack snälla för alla "välkommen hem" hälsningar jag fått. Det känns jättebra att var hemma igen!

Vi har under helgen packat upp och plockat undan och tvättat alla sommarkläderna. Inser att det dröjer ett par månader tills de kommer fram igen. I maj hoppas vi på golfresa inklusive golfkurs på Mallorca och även en tur till södra Spanien och sedan är nog sommaren på ingång även här hemma.
Idag har jag ägnat mig åt att ta hand om den låda på 15 kg som jag skickade hem från Beijing med höstkläder och några få inköp. (Lådan togs emot av en väninna här hemma som har förvarat den åt mig i ett par månader.)


Lådan; Jag hade faktiskt glömt vad jag hade packat ner i den.

Jag pustade när jag packade upp de "smycken", mer bijouterier, som jag handlat. En väninna undrade om jag funderat på att öppna en butik för bijouterierna, väskor och sjalar.
Nejdå, det har jag inte.
Men jag har organiserat om i både klädkammare och garderober och även sorterat ut en del så nu är allt på plats och jag har dessutom lite utrymme över. Och så skall det förbli!


Behöver jag det här? Knappast, men en del kan bli presenter till vänner och annat skall jag sätta i gång och använda.
Jag har ju faktiskt köpt sakerna för att jag tyckte om dem. Men nu är det köpstopp på bijouterier.

Fylld av energi, så skall jag i veckan ta och rensa ut även i köksskåpen. Jag skall bara ha kvar saker som jag och Bosse verkligen tycker om och inte spara en massa av nostalgiska skäl eller för att det är gamla, ärvda, saker.
Saker som bara står i ett skåp till ingen nytta.
Ute i Upplands Väsby, 25 km norr om Stockholm, finns det något som heter Skopan och där går det bra att lämna in både möbler, kläder, porslin och annat man inte vill ha och sedan säljs sakerna och intäkterna går till olika välgörenhetsprojekt både i Upplands Väsby, Kina och Pakistan. Skopan har inget eget vinstintressen och ingen dyr administration, utan det är olika frivilligorganisationer i kommunen som står för verksamheten.
Jättebra tycker jag!
Undrar hur många det är som har garderober och skåp fyllda av saker som inte används och som kan komma någon annan till nytta?Susanne

Skönt att höra att du har lite nya projekt på gång. Håller med dig, det är lätt att samla på sig en massa saker som man inte behöver eller sparar på sådant man inte ens gillar i hopp om att man skall göra det så småningom.

Jag skall också göra en rensning. Bra tips!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: