I valet och kvalet, minst sagt...

    
Nu har jag intensivt i ett par veckor ägnat rejält med tid åt att utforska den svenska mobiltelefons och framför allt mobiltelefons-abonnemangs-djungeln. Intressant är ordet! Och jag nöjer mig absolut inte med första bästa svar som en säljare komer med.
Det är ju faktiskt ingen som säljer något för min skull, även om det skulle kunna tolkas så hos en del säljare. Och besvärliga frågor vill ingen ha.
Att jag skall köpa en ny telefon har varit klart ett tag. Nu har jag kommit ner till tre tänkbara modeller och där är jag just nu. Men ingen av dessa modeller kan köpas i någon telebutik,för då måste man binda sig i 24 månader till ett visst abonnemang; 3, Telia eller Tele2 är väl de vanligaste.
Jag har nu också ett abonnemang, men det är inte bundet i tid utan jag kan plocka ut simkortet och sätta dit ett annat. Och så vill jag fortsätta att ha det. Och likadant vill jag ha det med "surfningen". Jag vill kunna använda min telefon både att ringa med och ev. surfa var jag än befinner mig i världen och med respektive lands telefonkort. Och är telefonen bunden i 24 månader så går ju inte att byta simkort och få telefonen att fungera.
Så när jag nu bestämt mig för vilken "kloktelefon" jag skall köpa så får det bli från en icke telebutik eller ev. från Apple direkt om jag väljer en Iphone.
Men, för det finns ett sådant.
Det är heller inte alla SIBA, Elgiganten, Mediamarkt osv. som säljer olåsta telefoner. För företagen vill binda kunderna och får också bonus om de lyckas.
Och det är inget för mig!

Vilken skall jag ta, Samsung Galaxy S2, HTC eller I phonen? Någon som har ett annat förslag?lillemor

Finns bara en telefon : IPHONE!

Monika

Definitivt en iPhone. Den har alla appar som androidtelwfoner saknar, bra bildredigeringsprogram. Du har en Mac (kommer jag ihåg från Kina) att koppla programmen är lika lätt som att steka pannkakor. Iphoto finns. Ditte -jag vill ditt bästa och jag är inte försäljare av mobiltelefoner. Men du gör det enkelt för dig själv och din dator i framtiden.Här skiner solen på framsidan av Sverige!Kram /Monika

Sonja

Du har nog valt ut de tre mobiler som kanske är bäst. Men jag tror du skulle gilla en Iphone för den kan du synka med din MacAir. Håller med Monika och Lillemor.

Annars tror jag inte det spelar någon större roll. Det är bara olika operativsystem.

Lycka till!

vivi

Jag är jättenöjd m min nya samsung s2...... Köpte även tabben 8,9...jäääättenöjd!!!! Flickorna på jobbet som alla har iphone är avundsjuka o vill oxå ha en s2..... Bara som motvikt! Puss

Iris

Apple-affär i Beijing:) Se mailboxen! Kram till er båda!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: