En vårdag! Och med Max!

    
Ja visst! Det var vår på riktigt i dag! Antar att det kommer ett och annat årerfall med rusk och känsla av mer höst än vår. Men jag gläds åt alla dagar när solen skiner, det är varmt i luften, tjocka kläder kan lämnas hemma och sommaren känns ett steg närmare. Härligt!
(Nu skall jag ju inte alls klaga som har varit i Thailand från december till början av mars och bara haft värme och sol, förutom en dags regn....)

Hämtade på förmiddagen upp mitt kinsiska visum ute vid garnisonen på Östermalm och promenaerade sedan tillsammans med Bosse Strandvägen fram genom ett vårlikt Stockholm. Det verkade som om alla, precis alla, som haft möjlighet att "kompa ut" tidigare från sina jobb var på stan idag.
Hela Stockholm kändes annorlunda!


Dramaten idag klockan 14.


Margareta Krook; statyn finns utanför Dramaten.

Vi gick igenom Kungsträdgården och där var det fullt på alla de uteserveringar som öppnat och människor i kö för att få en sittplats.

Kungsträdgården klockan 14.30.

Bosse och jag gick vidare mot Gamla Stan och tänkte slå oss ner på en uteservering. Men se tji fick vi! Här var det endast en som öppnat och där var det också kö.
Vi gick vidare mot Söder och Medborgarplatsen där vi skulle möta upp Helen och barnbarnet Max som skall övernatta hos oss. Och vilken glädje han är för både Bosse och mig!!! Så glad, så positiv och lättsam! Han sprider glädje över allt!
Inte heller här fanns det någon ledig plats. I och för sig var det bara en restaurang som öppnat sin uteservering, Snaps. Och där var det också helt fullt, både vad gällde sitt och ståplatser.


Restaurang Snaps idag strax efter klockan 15. Är alla lediga idag? Verkar så! Åtminstone efter lunch!

Men vi hittade i alla fall en ledig bänk och fick nöja oss med det. En glass smakade utmärkt i solskenet.Max har besökt Helen på jobbet i Solna i dag och haft moster för sig själv.
Och visst går det att ibland förena nytta med nöje. Moster Helen jobbar lite och Max tittar på tåg.


Just tåg är för Max ett stort intresse och ett ord han nyligen lärt sig att säga är "tunnelbanetåg".
Hemma hos oss tillbringade Max, Bosse och jag resten av eftermiddagen till att titta på tunnelbanetåg, bussar och båtar från både balkongen och vardagsrummets fönster. Jag tror nog att Max i natt kommer att drömma om sina tunnelbanetåg.


Max hittade en pensel på balkongen och pasade på att låtsasmåla allt han såg under tiden han hade koll på alla tunnelbanetåg, bussar och båtar.

Bra utsikt erbjuds också genom fönstren och en mysig plats i soffan.

Max är helt faschinerad av alla tunnelbanetåg. Jag tycker att det är ett härligt ord för en tvååring.....

Katarina

Visst var det en underbar vårdag!

Tur att ni i alla fall hitade en ledig bänk att spana från.

Max, vilken kille! Glad, gladare, gladast och sååå jättesöt.

Ha en bra helg!

Kram

Helen Wennerholm

Låter som en härlig dag, och jag förstår att sällskapet var både inspirerande och härligt! Grattis på födelsedagen lite sådär i efterskott. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: