Lunchträff

    
Sol idag igen! Mysigt! Träffade väninnan Ninni nere vid Stureplan på förmiddagen och vi tog en promenad längs Strandvägskajen och vidare ut på Djurgården. (Var alltså vaken och uppe tidigt idag.)
På vägen blev vi frestade till att ta en paus när vi såg vad som fanns på däcket till den här båten. Champagnen framdukad i sin kylare och sköna renhudar i fåtöljerna. Helt klart inbjudande.
Bara att slå sig ner? Njaaa, skulle inte tro det. Men en annan gång kanske?Vi kom en bit ut på Djurgården och hann passera Nordiska Muséet och närmade oss Liljevalchs konsthall när vi  bestämde oss för att det nog var lunchdags. Här ligger nämligen restaurang Blå Porten, ett ställe som vi båda tycker är trevligt. Och dessutom, inte minst viktigt vid lunchtid, det serveras god och "rustik" mat.
Vi började tappert med att sätta oss ute i trädgården och där flyttade vi runt bland borden, vi ville ha det optimala lunchbordet; sitta i lä, solen i ansiktet och lite avskilt.
Vi lyckades bra och satt och pratade en stund i solen innan vi slog oss lösa på lunchen. Här var det glest med gäster denna måndag vid lunchtid. Men den riktiga säsongen här har väl inte börjat ännu. Och alla är ju inte barnlediga eller pensionärer.....


Grönskan i trädgården är på gång.

Efter moget övervägande bestämde vi oss för att inta lunchen inomhus. Alldeles bredvid Blå Porte pågår en nybyggnation och så småningom tyckte vi att bullret därifrån störde så mycket att vi valde att flytta in. Och någon sommarvärme var det ju inte heller, även om solen lyste så vackert på oss.
Vi hade tur och fick det bästa bordet alldeles vid fönstret och sedan var det bara att välja från de maträtter och sallader som fanns uppskrivna på griffeltavlan.


Fräscha mackor av olika slag och härligt kaffebröd. Här tar man själv.
Varmrätterna/salladerna och drycker beställs, betalas och hämtas vid disken.
Ninni valde inkokt lax med fransk potatissallad och för egen del blev det en fetaost-spenat paj. Gott och fräscht!

Det blev en låååång lunch med mycket prat och många skratt. Just som det brukar vara när vi träffas.
Spårvagn tillbaka in till City och lite allmänt strosande innan vi skildes åt för den här dagen.
Jag gick med lätta steg hem genom stan och stannade till vid "min blomsterhandel" på Götgatan för att köpa lite tulpaner och påskliljor. Det är ändå måndag!
Kajsa

Håller helt med dig! I det här vädret är det lätt att studsa fram med lätta steg och ta vara på dagen.

Jag tycker du är bra på att just ta de tillfällen som kommer.

Och lunch på Blå Porten är alltid mysigt och gott.

Ha en bra vecka!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: