Besvärlig kund

    
Har fått inse att min mobiltelefon, som varit mig trogen sedan december 2006, nu har börjat tröttna på mitt sällskap. Den har blivit egensinnig och stänger bl.a. av sig själv när det passar. Och då passar det inte mig. Även ringsignalen, Peps låt "Oboy", hörs nu mer som en viskning. Den har tidigare låtit bra med hög stämma.  Kommer det ett sms så hörs inte det heller.
Antar att detta är signaler till mig om ett nära förestående mobiltelefonbyte.

Min gamle "Ericsson" blir snart utbytt mot något nyare.

Jag har ägnat flera timmar idag, åt att dels hitta ett abonnemang som passar mig och dels en telefon. Det får bli en s.k."smartphone", eller på svenska smarttelefon. Så långt har jag kommit i beslutsvåndan. Men märke och modell? Har ännu inte bestämt mig.
Praktiskt hade varit att betala den valda telefonen kontant och sedan bestämma abonnemanget. Men så fungerar det inte ute på marknaden. Butikerna/återförsäljarna vill inte att telefonen betalas kontant utan den skall köpas på kredit med ett lämpligt abonnemang. Och jag vill inte handla på kredit.
Hur göra? Eftersom jag är borta några månader varje år så är det dumt att betala en fast månadsavgift. Jag vill kanske kunna koppla upp mig på internet för att läsa mail eller titta efter något specifikt här hemma, men eftersom jag ofta reser vill jag gärna byta simkortet så att jag kan ha ett annat utomlands. Puh! En kund som har anspråk!
Kontantkort på internetuppkopplingen kan kanske vara något? Och att i övrigt ha mitt gamla abonnemag.
Hmmm, får titta närmare på det i morgon.
Besvärlig kund?
Jag har under dagen besökt fem olika telebutiker för att hitta något som passar mig och bli lite klokare. Men jag inser samtidigt att ingen gör något för min skull i denna bransch även om det kan låta så när några försäljare går i gång.
Fortsatte min "research" hemma via datorn och inte blev jag klokare av det heller...
Finns det någon/några läsare som har förslag både vad gäller telefon och abonnnemang så tar jag tacksamt emot det.vivi

jag har nokia n9......vald till årets mobil...2011.. Köp inte den!!!!! Och inte tele2!!!Hanna Ek

Vilken fin blogg du har! Jag har en tävling på min blogg där du tävlar om ett presentkort med ett värde av 1000 kronor, och tre personer vinner en länking som visas för ca 1400 läsare. Kramar!

sannas rum

Jag har tre, betalar bara för det jag ringer för, själva telefonen i sig var gratis (: Har en iphone 4s (: är supernöjd med tre!

Annmari

Ditte vilken tur att det finns kunder som du! som ställer frågor och har krav på vad det är du vill ha som kund. Hur annars skulle säljare och företag utvecklas :) Stå på dig! Ha en bra dag kram

Karlen

.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: