Vilken lycka!

    
Jag vet att jag är lyckligt lottad! Och det på många olika sätt. Men just nu känner jag en särskild lycka över att ha haft förmånen att tillbringa ett par dagar/ resp. en dag med tre av mina fyra absoluta favoriter; döttrarna och barnbarnet Max. (Maken är också en favorit, men stannade hemma.)
Kolmårdens djurpark var målet för resan och vi var supernöjda med både Vildmarkshotellet och djurparken.
Tänk så mycket som kan göras på en fredag - lördag!

Fredagen innehöll förutom besök i djurparken också ett besök i Norrköping hos Max gammelfarmor. Jätteroligt! Det var över ett år sedan jag var där. Och visst blev hon extra glad över att få träffa Max.

Liv och Helens farmor, Meida snart 91 år, hade lagat en jättegod middag till oss;
fläskfilé med kantarellsås, färsk potatis och grönsaker, jordgubbar med pannacotta till dessert sedan och kaffe med daimtårta. Det var så roligt att ses!

Det regnade under natten, men lördagen bjöd på uppehåll och en del sol redan på morgonen. Max vaknade vid halv åttatiden och var pigg och lika glad som vanligt. Han pratade genast om att "titta på  djuren" och ville gärna se delfinerna en gång till.
Men först frukost! Vildmarkshotellet bjöd på en frukost som verkligen motsvarade de förväntningar man kan ha på en bra hotellfrukost. Min enda invändning var kanske att det var väl mycket barn i omlopp, men vi hittade ett perfekt bord i en lite mindre del av restaurangen med fin utsikt och där det gick bra att äta i lugn och ro. Jag vet, jag börjar bli gammal och vill ha lugna frukostar...Men hela hotellet är väldigt inriktat på barn och barnfamiljer och med massor av aktiviteter för dem. Bra i sig!
Efter frukost var vi rustade för en ny, spännande dag.

Bad för Max och Liv i den jättefina SPA avdelningen.

 

Världens goaste och finaste Max. Han är jätteduktig i vattnet; hoppar i och är gärna under vatttnet...

Utcheckning från hotellet, hämta moster Helen i Krokek, (hon kom med tåget från Stockholm) och ett nytt besök i djurparken. Givetvis var ett hett önskemål från Max att på nytt se delfinshowen. Och på vägen dit passade vi på att titta på alla djur vi passerade. Men några var särskilt intressanta.

 
Kön till delfinshowen var lång, men Max var förväntansfull. Här med moster Helen och mamma Liv.
Max var lika förtjust i delfinerna idag. Absoluta favoriter!

Vi tog också en repris på linbaneturen där man kan se en massa spännande djur. Och ibland kommer man riktigt nära...

Ett präktigt lejon pustar efter att ha fått mat.

"Kom och titta på djuren", ropar Max. Moster och mormor kommer genast."Nu tar jag min hund och går". "Hej då djuren".