Kungsholmen- Skeppsbron-Hem

    
Jag hade bokat en klipptid redan klockan 09.15, hos en för mig ny frissa på Kungsholmen. Uppe tidigt med andra ord och hann bara skumma igenom Dagens Nyheter vid frukostbordet innan jag skulle gå.
Inget regn som smattrade mot rutan men för att vara riktigt säker klev jag ut på balkongen för att verkligen se och känna efter efter hur det var på riktigt och bestämde mig sen för att lämna paraplyet hemma.

Syrenerna utanför porten doftade ljuvilgt efter allt regn som varit och var ännu frodigare. Jag tog mig tid att stanna till och njuta av dem i någon minut, innan jag gick vidare mot Tullgårdsparken, upp mot Ringvägen och treans hållplats.
Den värsta rusningstrafiken var över och jag fick en sittplats och kunde t.o.m. välja var jag ville sitta. Inte illa! Bussresan gick snabbt, med andra ord ingen trafik, och redan före klockan nio var jag på plats hos frissan. Skönt att bara sätta sig ner och bli ompysslad och skönt att jag också blev nöjd med resultatet. Annars har jag min favoritfrisör i Beijing, men det är lite långt och tidskrävande att åka dit, så jag är glad över att ha hittat ett komplement här hemma.

Vacker utsikt mot Gamla Stan och Skeppsbron från bussfönstret.

 

Efter klippningen, som jag blev väldigt nöjd med, (jag kände igen mig själv i spegeln) blev det promenad från Kungsholmen, mot Gaml Stan där Bosse mötte mig, vidare över Skeppsbron och hem till Söder. En lagom sträcka på 6-7 km. Och inte en endaste regndroppe, trots hotfulla moln som hopade sig över Stockholms inlopp.

 


Från frissan gick jag Hantverkargatan ner mot Stadshuset och
det kändes som om Kungsholmen idag var en slumrande stadsdel. Nästan tomt på gatorna.Jag passerade Stadshuset och Drottningholmsbåtarna och såg denna vackra, vita, rhododendronbuske på vägen.


Vy från Gamla Stan och Skeppsbron; Grand Hotell med skärgårdsbåtarna nedanför
och på på Södersidan ligger både kryssningsfartg på besök och Vikinglines Finlandsbåtar.

Fortfarande inget regn, så jag skall ge mig ut på ytterligare en runda. Nu skall jag hitta någon form av hyllor/skåp eller liknande till mina kära orkidéer. De är nu placerade i söderfönster, svårt att hitta något annat eftersom hela lägenheten har fönster som vetter mot söder eller öster, men orkidéer skall inte ha direkt solljus. Inte hjälper det heller att jag har tunna rullgardiner för fönstren. Det blir ändå för varmt för orkidéerna i fönstren under vår och sommarmånaderna.
Får se vad jag kan hitta. ... 

 Michelle

Stockholm ser bra fint ut! Jag kommer hem på måndag för att ta studenten på tisdagen så håller tummarna för fint väder!Min pappas fru vill väldigt gärna åka på Yangtzefloden. Skäms nästan lite för att jag inte hört talas om den tidigare! Så hon försöker boka in det. Guilin har jag hört är jättevackert så det står på min att göra lista! Finns en massa saker jag vill göra, men jag har gått om tid! Vill verkligen åka till Tibet någongång. Men det verkar lite mer komplicerat. Behöver man ett separat visum för att åka dit? Finns det något speciellt du rekommenderar i Shanghai området? Mina föräldrar flyger dit och sedan har vi en vecka tillsammans att utforska Kina, men de har lite svårt att bestämma sig för var vi ska åka och vad vi ska se?kram!

Ditte

Michelle! Jag återkommer till dig via mail. Lycka till med alla förberedelser och din student! Stort GRATTIS i förväg till din studentexamen.

Åse

Guidad tur genom Stockholm som är vackert som vanligt! Vilken huvudstad vi har!!! Kram

Sofie

Alltid kul att läsa dina beskrivningar av Stockholm. Du gör det verkligen med feeling.

Och Stockholm är fiiint!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: