"Stugsittarväder"

    
Andra juni; sommaren känns långt borta. Ösregn och kallt, +4, rejält blåsigt och allmänt trist, alltså ett riktigt "stugsittarväder". Kanhända finns det entusiaster som gärna ger sig ut ändå, men intejag och inte denna dag.
Bosse, Max och jag hade sedan lång tid tillbaka tillsammans med vännerna, Vivi och Ubbe plus deras barnbarn Theodor" planerat en mysig picknick ute på Skeppsholmen efter att första ha tittat på stockholm Marathon. Men inte kändes det som om vi ville tillbringa dagen vare sig som publik till Marathon eller eller på picknick.
Jag hämtade upp Max, som kom med tåget från Uppsala, på Centralen och sedan fortsatte vi med pendeltåget mot Märsta. Max älskar att åka tåg så han var på ett strålande humör, vilket smittade av sig på övriga resenärer.

 

Vivi och Theodor mötte oss och vi fortsatte med bil till deras hus, som ligger alldeles vi Mälaren, en bit ute på landet.

Några utomhusaktiviteter blev det inte men vi lekte, åt våfflor och hade en jättemysig dag tillsammans.

 

Alldeles vid Mälaren bor Vivi och Ubbe.

Det var särskilt roligt att se hur Max och Theodor lekte bredvid varandra, men ändå hade stor glädje av att vara tillsammans. Det var i princip första gången pojkarna träffades och de fann varandra nästan på en gång.

 

Max och Theodor tycker att bilar och popcorn är en bra kombination.

 

"Våfflor med sylt och glass är gott. Och bilar är kul!"

 

"Undrar hur det här skall vara? Ubbe kan du hjälpa mig?" Theodor tar en paus och gosar med hundarna.

 

Vi hade en jättemysig dag, trots det trista vädret. Och allt blir ju till det man själv gör det till. Picknicken på Skeppsholmen tar vi en annan gång. För nu får allt sommaren ta och sätta fart.