"Soffsittare"

    
Den planerade turen med båt ut till  Djurgården, långpromenad och lunch på Rosendals Trädgårdscafé försvann direkt när jag när jag vaknade och såg regnet ösa ner.
Långfrukost med tända ljus, man skulle kunna tro att det var en höstmorgon , om man nu inte visste att det var den 17/6 och snart Midsommar. Sedan en rask förflyttning till soffan för att fördjupa mig ännu mer i dagens tidning.
Innan regnet upphörde fram på sena eftermiddagen hann vi med både lunch och eftermiddagskaffe i hemmets lugna vrå. Gårdagens bakade pepparkaka smakade bra som tilltugg.

Tyvärr blir jag ofta så där "slötrött" när det regnar och önskar mig genast till soligare trakter men det är inte möjligt just nu, inte i dag. Och idag hade jag inte lust med annat än att läsa, sortera papper och fundera på ad jag vill göra i sommar. Men å andra sidan har jag ju alltid semester, så det känns inte så brådskande att bestämma något just nu. Tid har jag.
Fram på kvällskvisten upphörde regnandet och det var i alla fall idé att gå ut på balkongen och rädda blommorna från att helt drunkna. Och som genom ett trollslag skingrades molnen och solen sken från en ganska så blå himmel.
Raskt ut på promenad i en timme och genast blev jag piggare. Skönt!
Kvällen har tillbringats i soffan med den gamla serien "Colombo" ( nostalgi) och fotboll Danmark- Tyskland.  Kanske kan Danmark ha en chans? Roligt i så fall, tycker i alla fall jag....
Från soffan har jag också lite annat än fotboll att titta på...

Skansbron,(längst ner) Skanstullsbron, båtar och Hammarbyslussen.

 

 

Globen, inzoomat....Den ligger ca 900 m bort

 

På väg ut i köket...stannar till och tar en bild.

 

 

 

 


Katarina

Jättefina bilder med utsikt från din soffa.

Håller med dig om att vädret är trist och gör en slö.

Hoppas också på sol snart.

Iris

Ditte, kan du tro detta - jag tittar på fotboll, nästan varje kväll. I sig liggandes i min soffa - men ändå, jag som inte har varit någon fotbollsfan. Det finns en smitta med fotboll i Spanien! Farligt? Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: