Rullat tummarna...

    
Åse och Iris! Det låter onekligen behagligt att varava tiden mellan äppelträd och apelsinträd. Jag får väl välja efter säsong. Tack för omtankar! De värmer.
Marie och Linda! Vi tar en ny tur till Roslagen
Tack också till alla som skickat mail med värmande och uppiggande tillrop. Det värmer och gör också att jag känner mig i princip "fit for fight".

Visste inte riktigt vad jag skulle ägna dagen åt. Insåg redan i morse när jag vaknade att min kropp inte skulle ut på några äventyr. Hade en vag tanke om att tillsammans med Bosse gå till Kungsträdgården och prova lite olika maträtter på "Restaurangernas dag" som äger rum just den här veckan. Men det blev inget med det.
Har läst, pratat med vänner i telefonen, bokat en hotellnatt på Vildmarkshotellet i Kolmården, tittat på Globetrotters hemsida efter lite trevliga kryssningar, (som inte går till så soliga och varma platser) skrivit mail och funderta över min tillvaro så där i största allmänhet.
På fredag morgon skall jag absolut vara i form för då skall Liv, Max och jag åka till Kolmårdens Djurpark. Och det blir övernattning på Vildmarkshotellet. Vi skall också passa på att besöka döttrarnas farmor i Norrköping. Det var mer än ett år sedan jag var där....
Lördag morgon ansluter även Helen och Sara, en mycket god vän sedan Helen började i första klass, nästan som en familjemedlem och som besökt oss i Beijing flera gånger. Jättekul!

För att åtminstone känna att jag åstadkommet något idag, ville jag laga middag. "Man tager vad man haver" sades redan Cajsa Warg ha sagt på sin tid , i mitten av 1700talet.  Men så lär hon aldrig ha sagt, däremot; "Man tager hvad man så hafa kan". Och det blev en kycklingpasta à la Ditte.


  • dela och stek kycklingfilé kryddad med grillkrydda och oregano i en panna och låt den eftersteka i ugn 200 grader tills den är genomstekt, ca 7 min
  • koka pastan, av valfri sort
  • skiva champinjoner, hacka en gul lök och två vitlöksklyftor och stek i en stekpanna tills det fått lite färg
  • värm på låg värme en burk crème fraiche smaksatt med karljohansvamp, citron och timjan
  • blanda i champinjoner (kan uteslutas) och löken
  • skär kycklingfilén i tunna skivor och lägg den i crème fraicheblandningen, låt puttra någon minut
  • halvera ett gäng coctailtomater ( punktera dem för att undvika att de skvätter när man äter) och stek i ett par minuter, strö över en aning socker
  • bottna tallrikar med ruccolasallad, lägg på pasta, kycklingsåsen, de stekta tomaterna och toppa med färsk oregano
  • servera gärna med parmesanost att riva över och ett glas rött vin eller valfri dryck

Riktigt gott blev det!

 


Åse

Receptet på kycklingen ser smarrigt ut. Kanske något att pröva när andan faller på. Man behöver inte vara aktiv varje dag. En vilodag emellanåt behöver man. Kram

Iris

Den rätten vill jag smaka på nästa gång du hälsar på hos oss i Spanien! Kram från oss båda till er båda

Katarina

Tack för bra recept, det ser väldigt gott ut. Skall provas!

Tror på din tanke om att "vila sig i form". Du blir snart piggare. Och du, vilken tur att datorn finns.

Kramar och många hälsningar

Ditte

Iris! Det skall jag absolut göra. Och vi kommer tillbaka...

Kramar

Marie

Ja kom gärna tillbaka till Åkersberga. Preem står där och påminner dig när du åker förbi. Det är bara att gå in och be dem ringa oss. Vi bor två minuter därifrån. Maja skulle också bli glad. Ta hand om dig!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: