Nationaldag!

    

Tusen tack för fina och uppmuntrande kommentarer och mail! Idag firar vi!

 

 


Den 6/6, Sveriges Nationaldag, helgdag och förstås en och "röd dag". Det är i och för sig ganska nytt att den 6/6 är helgdag. Först 1983 blev den sjätte juni Nationaldag och fram tills dess firades Svenska Flaggans Dag den sjätte juni. Helgdag och blev inte Nationaldagen förrän 2005.
Eftersom jag fortfarande är lite indisponerad efter mitt ingrepp häromdagen så höll vi oss i närområdet på Söder.

Vännerna Ninni och Sven, Bosse, Helen och Rita samlar sig inför den kommande lunchen.
Själv njöt jag av de blommmor jag fick och kunde inte bestämma mig för om de skulle få en placering ute på balkongen eller om de skulle få vara inne tills det blir mer sommarvärme.
Efter lunch; västerbottenlax med romsås, ( tunna laxfiléskivor som rullas ihop med västerbottenost och sätts in i ugnen) färsk potatis och jordgubbar med glasss, så tog vi en tur med färjan över till  Hammarby sjöstad och promenerade längs kajerna. Solen lyste på oss men det fanns också lite mörka, hotfulla, moln runt om.


Turistbåten Ran och en vanlig motorbåt i Sickla kanal. ( Sickla slussport syns till vänster)

Fågelliv.

Färjan Emelie på väg mot Henriksdalshamnen där Ninni, Bosse och Sven njter av solen.

När vi kom tillbaka till Barnängsbryggan, vår hållplats, så möttes vi av en glad och alldeles underbar Max som står på kajen och väntar. Vilken överraskning! ( Även hans föräldrar var med...) Det är inte alls så tokigt att vara lite indisponerad ibland.
Dagen är inte slut ännu. Så ett glas bubbel nu på balkongen nu blir bra. Bäst att passa på när solen skiner och det finns mycket att fira. SKÅL!!


"Mormor! Titta på alla båtarna och där kommer ett tunnelbanetåg..."


Iris

Igen underbara bilder från Stockholm. Nu sätter vi oss också på balkongen och skålar med er i tanken! KRAM

Tessiluring

Hej Ditte och hoppas ni hade en härlig nationaldag. Krya på dig kära vän, hoppas du snart är redo att möta allt du vill igen.här i malmö är det jobb och majtider på jobbet. dvs fullt upp. Ja du minns ju hur det var hahaOM några dagar har jag semester i 5 veckor och kan vila upp mig då.MAssa kramar till er båda

/Tessan

Karin

Heja på!

Skönt att du är på G. Din envishet och styrka smittar av sig.

Stor kram!

sannas rum

Alltså alla dina bilder Ditte... önskar att jag också var såååå duktig som du är på att ta bilder och dokumentera min vardag (:


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: