Kolmården; bland delfiner och vilda djur

    
Dags för utflykt! I morse bar det av mot Kolmården. Ett härligt utflyktsmål för en mormor tillsammans med dotter (Liv) och barnbarnet Max.
För att vi verkligen skulle kunna se alla spännande saker och utifrån en två och ett halvtårings prespektiv så var även en hotellnatt på Vildmarkshotellet inbokad. Rummt var klart redan när vi kom vid 12 tiden, snabb och smidig incheckning och ett mysigt rum högst upp med balkong och en fantastisk utsikt över Bråviken. ( Precis det jag hade önskat när jag beställde.
Vildmarkshotellet ligger alldeles bredvid en mindre entré till djurparken och efter  att ha släpat oss upp för en jättebrant och dessutom lååång backe var vi framme vid delfinariet. Bara att ta plats bland alla andra fredagslediga familjer. Max var helt salig över delfinerna och så fort det blev en liten paus i showen ropade han"mera". Och mera blev det. Det blir säkert repris på delfinshowen i morgon om Max får bestämma. Och det får han. Givetvis!


Max på sitt livs första delfinshow. Han var helt faschinerad av de smidiga och roliga delfinerna.
 


Nästa aktivitet för vår del blev att åka linbanan som går genom Safariparken.
Förr i världen, när Liv och Helen var små, för så där en 20-25 år sedan, fick man köra sin egna bil genom Safariparken och kom då alla djuren väldigt nära. Ibland alldeles för nära. Det var bestämt att bilarna skulle ha en minimihastighet på ca 30 km/h och bilen fick absolut inte stannas i Safariparken. Men jag vill minnas att folk struntade i det, liksom i förbudet att mata de vilda djuren genom bilrutorna och se till att bilens fönster var stängda... Jag vet även att en del gamla bilar började koka under varma sommardagar och tvingades att stanna för att föraren skulle ut ue bilen och fylla på vatten. Klart djuren blev nyfikna.
Och det inträffade följaktligenen en del olyckor, inte alls så konstigt,  med tanke på människors ovarsamhet och på att det finns lejon, giraffer, björnar och andra djur som går ganska fritt i Safariparken och som inte direkt är så tama eller vill bli klappade.
Linbanan var verkligen spännande att åka och så bra man såg! Turen guidades via högtalare så att resenärerna verkligen skulle hinna med att upptäcka alla djur.Vacker utsikt över Bråviken och med giraffer en bit under oss.


Vackra djur som vanligtvis lever på Afrikas savanner. Men de ser ut att trivas.


Lejonen var svåra att upptäcka. De gick liksom "ton i ton" med marken.

När Max fick syn på björnarna, i en annan del av parken, började han genast sjunga "Björnen sover, björnen sover..."
(Jag hann bara med att få en nalle med på bild, men det fanns många)


Björnen sover inte, men är också lite svår att se mellan träden. Max focuserar på björnarna på andra sidan.


Sälarna fick också ett besök av oss innan det var dags för oss att lämna perken för idag. Men i morgon kommer vi tillbaka för att titta på fler djur och då skall även moster Helen vara med oss hela dagen. Jättekul!


Max förbereder sig inför morgondagen med karta över djurparken och samtidigt berättar han för Bosse om all djuren han sett idag.