Gående turist

    
Den tänkta tanken om att Max och jag skulle promenera ner längs kajen för att se de mindre segelbåtarna starta i Gotland Runt, förblev just en tanke. Regnet öste ner på förmiddagen och eftersom jag inte har hund så behöver jag inte heller ge mig ut. I stället byggde Max och torn av lego (större modell) och lekte med ångloket.
Tidigt på eftermiddagen gled de mörka molnen bara bort och som genom ett trollslag var hela himlen blå. Härligt!
Max skulle lämnas till föräldrarna vid 15 tiden för vidare resa ut på Östersjön mot Estland och Tallin, inklusive ett kortere besök hos sin morfar. 
Men en promenad ner genom stan till Centralen blev alldeles lagom i det för stunden strålande sommarvädret.
 
Götgatan var för dagen riktigt promenadvänlig, det gick att ta sig fram även i Götgatsbacken, vilket inte alltid är fallet och Max kunde t.o.m. promenera längs trottoaren med sin Briohund utan större svårigheter.
 
 
När vi passerat Slussen och kommit till Gamla Stan och Västerlånggatan så var nog Max och jag de enda icke turisterna här. Men det är ju toppen att Stockholm har blivit en sådan turistmagnet. Och de turister som inte befann sig på Västerlånggatan stod nog i kö på Stortorget för att händelsevis komma över ett bord. ( Turisterna på Fjällgatan, Stadshuset, Vasamuséet och Slottet, de övriga turistmagneterna, besökte vi inte idag.)
 
Västerlånggatan idag klockan 14.05
 
Stortorget klockan 14.15, Storkyrkan skymtar i bakgrunden och Inte ett bord i sikte.
 
Men visst finns det många gränder och prång där man kan vara nästan ensam också......
 

Jag tycker verkligen om att leka lite turist i min egen stad. Att slå sig ner och bara titta på folk, lyssna till alla olika språk ( ja, kineserna öka starkt...) strosa runt utan att egentligen ha något mål. Jo, dagens promenadmål var ju Centralen och att lämna av Max. Tomt blev det! I hjärtat också! Han ger mig så mycket glädje och energi.
Och helt klart trivs jag i mormorsrollen.
Bestämde mig för att gå hem också och det blev en för ny väg jag kom in på  när jag korsat Folkungagatan. Snarare park! En riktig idyll!
 
     
Bara att slå sig ner ett tag på en bänk, njuta av sommardagen och känna doften från den enorma flädern innan jag i sakta traskade upp för trapporna, vidare över Nytorget mot Sofia Kyrka och hem.
Ja, det blev drygt en mil till fots av bara farten.
Och vad bra man tänker och rensar hjärnan under en långpromenad.
 
Sofia kyrka ligger i Vitabergsparken på Söder. Och det är faktiskt Stockholms högsta punkt.
(Eftersom kyrkan finns högst uppe på kullen)
 
 
 
 
 
 
 
Katarina

Mysigt med semester hemma i Stockholm. Är vädret bra så behöver du inte ens fundera på annan semseterort. Men visst, omväxling är alltid kul.
Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: