Fotboll i kväll?

    
Tomt på stan i den vackra sommarkvällen. Jag och ett par vänner skulle träffas på stan, gå en promenad och sedan slå oss ner på någon mysig uterestaurang och äta en bit mat.
Vi strosade genom ett ganska folktomt Gamla Stan, vidare över Slussen och upp mot Hornsgatan. Det var oroväckande tomt både på gator och uteserveringar. Inte alls något folkliv. Många restauranger var t.o.m. stängda eller nästan utan gäster.  Det var fotboll på gång. Och Sveriges första match i EM.
Nåja, sportbarerna med storbildsteve var välbesökta.
Fotbollsmatchen Frankrike - Storbritanninen slutade 1-1 och när den pågick var det i alla fall viss rörelse på stan. Men därefter, Sverige skulle spela mot Ukraina, då blev det spöklikt tomt i rikets huvudstad.
Efter mycket letande hittade vi en italiensk restaurang på Hornsgatan som var öppen och nästan utan gäster. Orsak; där fanns  ingen tv.
Visst är vi fotbollsintresserade, i princip, men nu ville vi umgås och prata. Det blir fler matcher. EM har just börjat.

Vi hade en jättemysig kväll, med god mat, mycket prat och många skratt. Och det var en upplevelse i sig att se att det fanns gott om plats på alla uteserveringar. Hör till ovanligheterna en vacker junikväll.

Inte ens rökarna missar fotbollsmatchen Sverige - Ukraina på tv.

 

Jättetrevligt restaurangbesök!

 

Korsningen Götgatan - Ringvägen klockan 21.50. Var är alla människor, cyklister och bilar?

 

Och tyvärr! Det var inte Sveriges kväll. Förlust mot Ukraina med 2-1. Inte mycket att fira.sannas rum

Det får vi hoppas (;

Katarina

Ja, är det EM i fotboll så är det. Tycker ni gjorde helt rätt som letade rätt på en restaurang som höll öppet och inte gav efter för fotbollstrycket.

Och matchen Sverige-Ukraina var ju inte så mycket att se direkt.

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: