"Dan före midsommarafton"

    
Dagen före midsommarafton. Det vackra solskenet håller på att växlas ut och molnen är på väg att ta över Stockholms innerstad. Vi har suttit på balkongen och försökt räkna alla båtar som varit/är på väg ut och in genom Hammarbyslussen. Men jag tappade räkningen efter 86.
För många båtägare väntar Stockholms skärgård och för andra känns Mälarens vatten lugnare. Semestertider på gång! Och båtfolket likaså!
Midsommar är ju lite extra, något av det svenskaste som finns. Och nu skall väl sommaren vara här på riktigt! Ett ypperligt tillfälle att fira lite extra tycker jag, som för övrigt försöker ta till vara alla chanser att göra det.
För snart vänder det och dagarna blir kortare igen. Men det vill åtminstone varken jag eller många med mig tänka på.  Det är här och nu som gäller!
Om vädret håller i sig d.v.s. inte blir ösregn så tar vi oss nog själva en båttur med en skärgårdsbåt framåt kvällen. God mat och dryck kan smaka extra bra på sjön. Och lite omväxling är det. Men varför inte ta en tur även i regn? Kanske värt att pröva det också?
Och Stockholms skärgård har jag svårt att se mig mätt på.
 
Hammarbyslussen klockan 13.30.
 
 
 
 
 En dansk segelbåt på väg mot Stockholms skärgård.
 
 
 
 
 
Elisabeth i Beijing

Vi önskar dig och Bosse en riktigt SKÖN & TREVLIG MIDSOMMARHELG! Njut av den svenska sommaren och alla dess primörer!
Vi njuter i landet i öster och av alla faciliteter som det bjuds på här!
Beijingkramizar från
Elisabeth & Roland


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: