Beach 2012, inte för mig...

    
Ligger i hårdträning för sommarsäsongen. Ja, kanske inte på det sätt som man kan se på kvällstidningarnas löpsedlar och rubriker eller i många veckotidningar. Friskt blandar man bantningstips och  träningsprogram för att komma i form med diverse mat och dryckestips, som inte alltid känns vare sig hälsosamma eller nyttiga. Men vadå?
Man kan ju inte ta in fler kalorier än vad man gör av med. Ganska enkelt egentligen. Sen tror jag förstås att hela kroppen mår bra av att vara i rörelse och att man låter musklerna få arbeta. Absolut!
Men jag tränar mig mer mentalt inför sommarsäsongen. Och inte bara inför den. Jag tränar på att hitta bra altrenativ till en solig, vit, sandstrand, klarblått hav och annat som hör ihop med detta. Vilken världslig fråga egentligen! Jag inser det.
Jag kommer successivt att vänja mig vid att undvika solen och njuta av de soliga dagarna i skuggan.  Det blir en omställning och jag försöker med "att gilla läget". (Det bästa råd jag fick när vi kom till Beijing i januari 2007.)
Inte helt enkelt, men varför skulle det vara så?
Jag som inte alls är kreativ, skulle vilja påstå det helt motsatta. Jag är i princip allergisk mot pyssel, silkespapper, klister, garn o.s.v. skall med full energi ge mig på att upptäcka att det finns så mycket och så många platser att se, uppleva och utforska där i solen är i focus. Och precis som min vän Elisabeth sa i en kommentar; det finns många outforskade paradis. Så nu är det bara att sätta i gång.
Förslag mottages tacksamt!

Södersjukhuset i morse. Blev av med en liten del av mig som fått alltför mycket sol på sig. Men bara en liten del..Åse

Du kommer säkert att hitta andra alternativ än att sola. Varför inte börja skriva en bok. Du har ju författartalang. Kan tänka mig dig sittande under ett äppelträd och skriva när solen gassar som värst! Något att tänka på???? Kram

Ditte

Åse! Att sitta under ett äppelträd kan nog bli bra. Men det blir nog bäst att läsa en bok.

Tack för bra tips. Skall börja leta träd.

Iris

Under ett äppelträd eller under ett apelsinträd - och ....möjligheter är oändliga:) Många varma kramar

Marie Leander

Ni är välkomna både till Kiel och

Dalsland när vi är där. Solen skiner inte så ofta på något av ställene vill jag lova. Antagligen fick vi vår beskärda del av sommaren redan förra för en vecka sedan :)

Och ska ni på kryssning så ta en som passerar Kiel vet ja. Kram på dig

Ditte

Marie! Skall verkligen titta efter en kryssning som passerar Kiel. Och Dalsland blir nog också jättebra. Och solen behöver jag inte ha just nu.

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: