Vart är vi på väg? (del 2)

    

 
 
Kära läsare!
Jag har ingen aning om varför det blivit så här konstigt. Men mitt bildcollage bara försvann och lämnade ett felmeddelande. Pust! Den nya tekniken är inte för mig. Hoppas på att få hjälp av "Ålandskryssarna".
 
 
 
 
 
 
En mil utanför Söderhamn ligger Skärså, ett litet jättemysigt fiskeläge, blev nästa stopp på vår resa.  även besöket här var helt oplanerat men när jag såg en skylt med ordet "fiskeläge" på så styrde Bosse bilen åt det hållet.
Från början kom bönder i trakten hit för att fiska och en strömmingsfabrik byggdes. Mellan 1925 och 1950- talet fanns det ett 60 tal fiskare här, men så småningom lämnade de Skärså för stan och andra jobb. Men under 1980 taket vände trenden och en del flyttade tillbaka och idag finns ca 130 personer som är åretrunt boende. Ett par rökerier finns där fin och alldeles nyrökt fisk finns till försäljning.
Ett stort dragplåset i är restaurang Albertina nere på en av bryggorna som får många turister att ta en extra tur till Skärså. Restaurangen har fått ett hedersomnämnande i "White Guide", som listar de bästa restaurangerna i Sverige. ( Det finns också en app. där man kan titta efter de restauranger White Guides rekommenderar i Sverige. Bra om man är ute och kör....)
 
Jag blev väldigt förtjust i miljön här och kommer gärna tillbaka en annan gång och jag tror även att Hälsinglands inland är värt att utforskas.
Och att bara sätta sig planlöst i bilen och åka dit känslan leder var en väldigt god idé.
 
P.S. Jag har ingen aning om varför det stora fotot fått en blå ram. Vågade inte ta bort den i händelse att kollaget också skulle försvinna. Får träna mer på blogg. se och den nya tjänsten Remby.
Iris

Underbart att kunna göra som ni gör:) Jag skickade ett mail till dig. Hoppas vi kan ses! Kram

Åse

Vad härligt att bara ge sig iväg utan mål. Det ser ut som att ni njuter i fulla drag. Har läst alla dina inlägg men inte kommenterat. Rolig läsning som vanligt. Kram

Britta G

Visst e Sverige fantastisk! Så många smultronställen det finns!

lena

Hej vännen! Hälsningar från Helena, som ofta gör collage till sin blogg. Se till att du klickar på knappen "Public", uppe på den vänstra sidan. Ni verkar ha det så bra, även när solen inte lyser. Själv blir jag frusterad och skriker. "Jag vill inte bo i det här dj-a landet."Kramar till er båda från Lena

Ditte

Tack Lena! Skall prova med det!
Kramar! Vi hörs snart!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: