Testing, testing....

    
Jag ger mig inte. Nu hoppas jag att det fungerar på första försöket, med collaget alltså. Men säker är jag inte...
När jag ändå var i gång med att testa, så blev det ett nytt middagsrecept också. I och för sig var det inte så nytt, för köttfärspaj har jag gjort många gånger. Men ibland har det varit si och så att få till ett bra pajskal som är frasigt men ändå inte fett.
Och idag blev det en variant som jag hittade på en matblogg. Ingredienserna blandas och det går bra i en matberedare. ( Bra att blanda bakpulvret och mjölet för sig innan det läggs i matberedaren)
Degen blir väldigt smidig och går lätt att kavla ut i en pajform. Behöver inte heller förgräddas.
En köttfärsröra ( ganska torr i konsistensen) med "sting" och frästa champinjoner och purjolök läggs på.
Överst ett täcke av lättcremèfraiche som smaksatts med thai sweet chili sås.
Och sen in i ugnen i 200 grader ca 30 minuter. En tomatsallad smakade bra till och önskas sås föreslår jag turkisk yoghurt smaksatt med thai sweet chili sås.
Testade också att använda en läskburk som kavel, passade precis i formen.
Pajdeg:
  • 50 gr margarin/smör
  • 4dl vetemjöl
  • 2 mask bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk                    
Får nu se hur det här går att publicera.....
Katarina

Du fick till det. Bravo!

Elisabeth i Åhus

Förstår att du & Bosse har det bra på er resa någonstans i Sverige! Fortsätt njut! Kör försiktigt!
Idag fick jag boken, "Hotellet i hörnet av bitter och ljuv", i brevlådan. Tack för tipset! Ser fram emot härliga stunder med boken!
Ha en fortsatt fin tisdag!
Åhuskramizar från
Elisabeth

sannas rum

Mums jag älskar paj med en god sallad och en god kall sås, typ vitlökssås (: Du är så duktig Ditte!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: