Lyckat! Väldigt lyckat!

    
 Torsdag eftermiddag och vi är några vänner/tidigare arbetskamrater från Svenska Skolan i Beijing som skall ge oss ut på en kortkryssning över till Mariehamn/Åland.
Redan i våras väcktes tanken om en återträff i form av en Ålandskryssning och det blev inte bara en tanke utan också genomfört.
Några av oss började med lunch på restaurang Vapiano, i närheten av Centralen. Jag visste, trodde jag ,var restaurangen låg, men när vi kom till huset där jag "visste " att Vapiano borde ligga så fanns det ingen restaurang med det namnet. Nähä.... Var den månne stängd? Hade flyttat? Ringde ett par "LIVLINOR" och fick hjälp. Samtidigt hade mina följeslagare, Marie och Synne, hittat restaurangen på Ipad resp Iphone. Och med kartanvisning. Visserligen gick vi runt ett extra kvarter för att komma fram, men fram kom vi. Och lunch fick vi. Mysigt och väldigt gott. Ett par vänner anslöt på restaurangen för lunch och senare hämtade vi upp ytterligar två  på Centralen. I samlad gåstrupp spatserade vi genom Gamla Stan mot Slussen och Birka terminalen. ( Där vi till sist lyckades hitta vännen Sussie bland alla andra resenärer.)
 
Gåsmarsch genom Gamla Stan. Synne i täten, Åsa o Linda
och sedan Lena och Anna i livligt samtal.
Redan under vandringen blev det många skratt.
(Och Marie lyckades missa min fotografering.)
 
Givetvis blev det ett gruppfoto på kajen. Men utan Sussie som inte var "hittad".
Åtta glada vänner! Synne, Samina, Anna, jag, Marie, Lena, Åsa och Linda på högerkanten.
Ja, vi komma från öst och väst.....
 

Vi satt länge på akterdäck och njöt av varandras sällskap och de jättevackra omgivningarna. Tänk den som hade ett hus här?
 
Stockholm är Stockholm...och  alltid vackert.
 
Den här udden tycker jag om.
 
  
När vi passerade Åkersberga vid 20 tiden möttes vi av Lindas familj, i tre olika segelbåtar, som vinkade till oss.
Fantastiskt! ( Tyvärr var jag inte tillräckligt flink med kameran, synd...)
 
Vår middag, buffé, var beställd till 20.30 och då intog vi i samlad trupp matsalen tillsammans med mängder av andra hungriga resenärer.  ( Första sittningen var 18.30)  Men efter att vi snällt gett en del utsvultna resenärer visst försprång i matkön så kunde vi äta både länge och mycket. Och stämningen vid vårt matbord var hög. Jag lovar! Och den höll i sig hela kvällen och en liten bit in på nattkröken. Men det hindrade inte viss fysisk aktivitet på morgonen.....
Dagens hemresa bjöd oss också på härligt sommarväder. Och en rejäl lunch hann vi med innan vi var tillbaka i Stockholm.
Dags att skiljas åt för den här gången. Men visst gör vi om det nästa år? Eller???
 
  
 
Kanske skönt att vila lite?
Sussie packar och Anna tar en välbehövlig siesta innan det är dags att lämna fartyget.
 
Absolut njutbart!  Och STORT TACK kära vänner!
 
Som en liten knorr på slutet; Jag pustar på vägen hem vid ett vattenhål, plötsligt runger mobilen. Det är Synne som berättar att hon hunnit till Centralen och där upptäckte att hon inte hade med sig sin kappa. Hon lämnar in sina väskor i en förvaringsbox, tar t -banan tillbaka till Slussen och går till Birka Paradise som fortfarande ligger vid kajen. Hon hittar kappan i vår hytt och inte bara sin kappa utan ett par vita jeans och en sidenblus.
Gissa vem som ägde dessa persedlar? Jo då, det var jag. Inte hade jag tittat i garderoben innan jag lämnade fartyget. Och detta är nu inte första gången jag glömmer tillhörigheter vare sig på båtar, restauranger eller hotellrum.
Snälla Synne tog med sig mina saker och vi möttes på nytt vid Slussen. Tusen tack!! Byxorna var väl inte så viktiga , men min älskade sidenblus från Beijing är en kär ägodel....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna G

Nihao!
Ja, vilken härlig båttur vi fick! Så roligt att träffa alla igen, som om det vore igår...och tack Ditte som ordnat allt med resan!
Kramis

Ninni

Vilket härligt gäng! Förstår att ni hade det trevligt!
Kram från Sälen!

Iris

Ditte, jag ser att ni hade en härlig båttur i år, nästa år vill jag kunna vara med! Kram
PS Boka färdigt:)

Katarina

Förstår att ni hade en jättemysig och rolig resa.
Och jag vet att du är jättebra på att ordna till det. På olika sätt.
Skönt att dina pinaler kom hem ordentligt.
Men annars hade jag gärna åkt med till Peking och ordnat en ny blus.
Kramar!

Åsa i Jönköping

Ja tack Ditte för att du bokade och fixade! En jättekul resa som vi hoppas vi kan göra om ett år igen och då med ännu fler gamla SSB-are.
Vilken tur att Synne glömt sin kappa.. Eller ja, att hon kom på det och hittade även dina saker!

Ha det fortsatt gott och tack igen allihop!
Kram Åsa

Abbfrun

Tack för allt och kul att ses trots att undertecknad var något jetlaggad! Tur att det inte bara är jag som är tankspridd, haha, men det var ju bra att jag hade gott om tid innan mitt tåg gick så att jag hann tillbaka till båten. Kram och på återseende i Beijing! Åker gärna med nästa år och hoppas jag är piggare då :)

Ditte

Tack alla som var med! Det var verkligen jättetrevligt.
Och på så många olika sätt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: