"Kinakväll"

    
Ibland rycker det till i mitt kinesiska sinne och jag plckar fram mina gamla studieböcker, alla anteckningar och ordlistor igen. Under våren var jag flitigare och försökte träna en timme varje dag, men under sommarmånaderna har inte böckerna kommit fram. Illa! Men nu är de avdammade och ligger på en strategisk plats så att jag inte skall missa dem. För jag har ju ambitionen att även om jag är i Sverige så skall jag i alla fall behålla de kunskaper jag en gång haft.
Jag har ju också en väldans tur, för Sofia, min jätteduktiga och tålmodiga kinesiska lärare från Beijing, är sedan en tid tillbaka i Sverige och när vi träffas har vi verkligen heldagar med kinesiska.
Jätteroligt, men jag märker att jag tappat ord och fraser. Inte bra! ( Nu blandar vi i och för sig kinesiska med svenska, för Sofia har på kort tid lärt sig så mycket att hon lätt klarar det vardagliga livet här. Jättebra jobbat av henne!)
I går kväll blev det en riktigt kinesisk helkväll. Sofia bjöd nämligen Bosse och mig på middag, kinesiskt/thailändskt och med lite japanskt sushiinslag. ( Restaurang PONG på Drottninggatan 71, norr om Kungsgatan.)
På restaurangen var kockarna kinesiska och thailändska. Och det märktes, för maten kändes inte alls svenskinfluerad utan var rejält smaksatt.
Det är verkligen roligt att försöka sig på kinesiskan och även om mycket finns kvar så finns det många luckor att täppa till.
Men från mitten av augusti skall jag ha lektioner varje vecka igen. Så är i alla fall tanken!
 
  
 Det fanns 12 olika sorters dumplings att välja bland.
Och de hade tunna deghöljen,  var nästan genomskinliga och supergoda.
 
  Drottninggatan bjuder alltid på "god utsikt", mycket att se.
 
 
 
Lite av sushiutbudet
 
          
 
 
En jätteduktig, ung , lärare med en äldre och inte alltid så flitig elev.
 
Det blev en låååång middag med mycket prat och många skratt. Och vi orkade lite dessert också. Men det var knappt....Även lite fluffig chokladmousse slank ner. ( Men den jag åt hos Helenfamiljen i söndags var bättre)
 
 
 
 
 
 
 

          
 
             
Sofia

En jättemysig middag och kväll. Och gott!
Kram!

sannas rum

Yummy vad gott det där ser ut, blev otroligt sugen på sushi :D

Iris

Härligt! Och nu en ny restaurang att besöka. Kram

Åse

Vilka ställen det finns och jag tror att du har nog varit på de flesta!!!! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: