"Kakslottet"

    
Idag vidgade jag och maken vyerna och körde till "Kakslottet".Trots att jag bott i Stockholm sedan 1959 så var det första gången jag var här och det lär inte bli den sista. Kakslotttet är lika med Näsby-Taxinge gods och ligger längs E 20 några mil öster om Södertälje och i Nykvarna kommun. Godset och området omtalades första gången i slutet av 1200 talet och har haft många ägare. Sedan 1999 ägs området av Nykvarns kommun.
Här i trakterna har Ingmar Bergman spelat in ett par filmer; Viskningar och Rop och Persona och August Strindberg tillbringade mycket tid här tillsammans med sina vänner.
På 1970 talet öppnade ett par damer ett litet café i en av sidobygnaderna och detta café med alla sina tårtor och bakverk har efter att åren gått utökats och idag finns serveringen inrymd i "slottet". Sommartid, när det inte regnar, är det härligt att njuta av allt gott och sitta  i den vackra parken och under mörkare tider finns mysiga rum/salar inne i slottet.
 
  
Delar av parken.
 
Fin utsikt mot Mälaren med borden strategiskt placerade i naturen.
 
  
                 Många gäster här idag.                                                  Italienska trädgården.
 
Men just idag var vädret som gjort för att sitta länge och fika och ströva runt i den vackra parken.
Taxinge -Näsby slott/gods ligger i Gripsholmsviken, alldeles vid Mälaren och är ett härligt utflyktsmål. Man kan även åka ångbåt sommartid från Stockholm, Stadshuskajen, till Kakslottet.
Och i reklamen sägs att att just här finns norra Europas största kakbord. Om det är sant eller inte, har jag ingen aning om, men urvalet var stort. Och väldans GOTT. Ingen GI här!  Härliga smörgåsar, sallader och lite matigare pajer serveras också, om man nu inte är så förtjust i just kakor. Men man kan kombinera. (Vi slog runt på både mackor och sachertårta.)
Givetvis kan man också ta med picknick och slå sig ner i parken och ett bad i Mälaren kanske kan locka några.
Vår kväll fortsätter nu med en liten matbit på balkongen hemma. Bäst att njuta av det vackra vädret så länge det varar.
 
 
  
 
Även små ekorrar har god aptit.
 
 
 
Åse

Vilken idyllisk plats och gott till kaffet verkar det som.
Kram

Iris

Mums:)

Britta G

Ännu ett smultronställe som ni utforskat!

Monika

Gud vilken cool bild du fick på ekorren med en våffla! Obetalbar!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: