I gång!

    
Hurra! Nu är jag igång på riktigt med iPhonen. Jag har haft den ett bra tag, men inte kunnat bestämma mig för vilket abonnemang jag skulle ha. Det har tagit sin lilla tid och jag har under tiden "tränat" hemma med w.f.
Men i samtal med mina tidigare Bejingkollegor, så kom jag till klarhet och kunde bestämma mig. Tack Marie!
Telefonen är  köpt utan abonnemang så jag är fri att använda den när jag reser och kan lätt som en plätt (nåja...) byta simkort och sätta in ett nytt kontantkort i det land jag efinner mig. Och det var ju det jag önskade.
Vid lunchtid mötte jag upp "goa" Anna och vi besökte Teliabutiken vid Sergels Torg. En mycket tålmodig säljare förklarade mängder av olika abonnemangsformer för mig, med för och nackdelar och efter viss betänketid så slog jag till.
Den trevlige försäljaren flyttade över mina telefonkontakter till iPhonen och glad i hågen tänkte jag betala för det jag beställt. Icke! Det kommer senare på en faktura.... Jaha! Det är inte ofta man träffar på en sådan tålmodig försäljare och som inte bara vill sälja de dyraste alternativen. Hedersamt!
 
Lunchdags för Anna och mig. Thaimat kändes bra och jag tog oss till en restaurang i närheten av Gallerian.
Och maten var god! Anna och jag gick igenom iPhonen och dess funktioner och jag måste verkligen berömma henne för allt tålamod med mig.
 
Finaste, goaste Anna!
 

I slutet av lunchen skulle vi titta så att mina kontakter fanns överflyttade  till iPhonen. Men...! Något fel var det. Inte en endaste kontakt lyckades vare sig Anna eller jag hitta. Pust! Vad göra? Jodå, givetvis gå tillbaka till Teliabutiken för att få hjälp. Och se, den trevliga försäljaren gjorde ett par knapptryckningar och "sim sala bim"
95% av kontakterna kom fram. Bara så där!  Skönt!
Eftermiddagen ägnade anna och jag åt promenad och fika med vännen Samina, på Grillska Husets terrass, i Gamla Stan och ytterligare förkovringar vad gäller iPhonen.
Men lite sorg i hjärtat skildes jag från både Anna och Samina. Anna reser i augusti tillbaka till Beijing och Samina far tillbaka till södra Indien. Men vi möts igen. Ett år går ändå ganska fort.
Och Beijing besöker jag i höst.
Kanske kan det även bli en tur till södra Indien och Samina? Vem vet?
 
Vad jag vet är att Bossse och jag i morgon åker mot Värmland och Vänerns strand för att besöka vänner utanför Säffle. Och där har jag heller aldrig varit.
Jätteroligt!
 
 
 


 
 
 
 
Susanne

Vad roligt att du satt i gång på riktigt. Nu är du verkligen på gång.
Kram!

Monika

Ohh vad mysigt!!!

Åse

En sån där apparat vågar jag mig inte på. beundrar dig som törs. Ha en trevlig resa! Kram

Svar: Jodå Åse! Visst kan du! Och det är riktigt roligt att se om "man får till det".Kram"!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: