Hötorget!

    
 
Så mycket gott! Bara att frossa! Och det går utmärkt att pruta. På ALLT!
 
När det suger lite extra i min kinatarm och jag lite smått kan längta till något marknadsvaruhus i Beijing, hur jag nu kan göra det...,så är en vända runt på Hötorget helt optimalt. Visserligen består utbudet, åtminstonde nu sommartid, mest av härliga frukter, bär, grönsaker och blommor. Men lite av "marknadsvaruhusstämningen" infinner sig genast. Försäljarna ropar till mig och vill sälja allt. Och givetvis til,l i deras tycke, bra priser. Men en annan är ju van både vid tillrop och att pruta rejält och ibland helt skamlöst.
De flesta försäljarna på Hötorget har en utländs bakgrund och tycker det är roligt när jag både vill provsmaka och pruta på deras varor. ( Som är billigare än både COOP, ICA och Hemköp.)
Varorna är exponeras på ett smakfullt och inbjudande sätt och det ser ungefär likadant ut i alla stånden.
På mornarna kommer försäljarna överens om ett utgångspris för en vara och skyltar sätts upp. Idag t.ex. kostade alla jordgubbar 20kr/l. I butikerna kostar jordgubbarna här ca 25kr/l. Men givetvis går det att pruta. Och kommer man senare på dagen så är prutmånen större.
 
Mycket roligare att handla här än i mina vanliga butiker. Och där går det sällan eller aldrig att pruta.
 
Kanske en lite pelargon att ta med hem? Två stycken för 50 kr?
 
Efter att ha gått runt ett tag mellan de olika stånden, med i princip liknande utbud, provsmakat och handlat lite så mindes jag plötsligt hur jag som 13 åring, somartid när jag var kvar i stan, tillsammans med vänner åkte in från Solna till Hötorget för att titta på folk. Vi slog oss alltid ner på Konserthustrappan och delade på en liter   jordgubbar köpta på torget. Och bättre span än från den trappan var det då svårt at hitta.
Kom också på att jag periodvis under min gymnasietid jobbade extra här på lördagarana eftersom en klasskamrats pappa ägde flera grönsaks och fruktstånd och gav oss möjligheter till extrainkomster.  Men jag tror inte jag skall återuppta den banan.
 
En korg med jordgubbar på Konserthustrappan blev det. Och jag tror nog att den trappan håller än idag om man vill titta på folk. Och Bosse var med!
 
 
 
 
Iris

Vi tar jordgubbar på konserthustrappan tillsammans senare i sommar. KRAM

Anna G Kungsviken

Jag tar också gärna jordgubbar på trappan senare i sommar : )

Ditte

Anna och Iris! Vad trevligt att äta jodgubbar med er
på Konserthustrappan. Längtar!
Kram!
Kanske fler vill ansluta?

Britta G

Jag kan känna "Sommardoften" ända till K-viken!
Fina foton och minnen f förr!
Kram t er båda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: