Götgatsbacken klockan 14.14

    
Inte utan mitt paraply! Inte hädanefter! Ru
nt lunchtid bjöd åtminstone Södermalm på halvsoligt väder. Dagens promenad var på G och med lätta steg gav Bosse och jag oss av längs Ringvägens västra sträckning. Visserligen tornade molnen upp sig och kändes en aning hotfulla. Vinden tilltog och svagt muller hördes. Vi skyndade på stegen och småsprang Hornsgatan fram. Plötsligt var den blå himlen borta och hade ersatts av riktigt mörka moln.
Och PANG! En kraftig åskknall hördes just när vi kom till Götgatan och regndroppar så stora som 10 kronors mynt började falla. Vi ökade stegen och kom precis fram till en port in till Handelsbanken när himlens alla portar och det på en gång, öppnade sig. Regnet byttes ut mot hagel. Stora hagelbitar gav Götgatsbacken en vit beläggning och plötsligt syntes inte en enda människa till.
 
Stora hagelbitar studsar mot Götgatan.
 
Porten där vi stod fylldes snabbt med människor, de flesta turister, och förutom att det blev väldigt fuktigt där inne i porten så var det ändå trevligt. Efter en halv timme insåg vi att regnet skulle på gå ett bra tag så det blev en rask språngmarsch till Slussen för att ta 55ans buss hem.Visst blev vi blöta, men det var det värt. Tur hade vi. Väntan på bussen i den överfyllda busskuren blev två minuter.
 
 
 
 
Susanne

Fint bildcollage blev det i alla fall.
Kram!

Iris

Instämmer, vackra bilder! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: