Försöker...

    
Ordet försöka innebär så mycket i många avseenden. Och ibland räcker det inte med att försöka. Jag försöker intala mig själv till att det går alldeles utmärkt att inte tillbringa så mycket tid i solen. Jag förstår ju rent teoretiskt att jag inte kan det. Men sedan i den mer praktiska tillvaron så får jag liksom inte till det. Trots att jag verkligen försöker. På sommaren skall man sola och bada. Eller? Inte för att jag har badat i Sverige på flera år, för kallt i vattnet. Men visst har jag hastigt doppat mig. Det har förekommit....
Idag försökte jag fundera ut hur resten av vår sommar skall se ut. Och vad kom jag fram till? Inget!  Absolut ingenting! Jag gillar solen,( men vistas gärna i skuggan) jag gillar att gå längs en lång sandstrand, jag gillar att bada i ett varmt hav, jag gillar atmosfären i dessa varma länder och framfär allt så gillar jag de ljumma kvällarna. Och att sitta på en utomhusrestaurang och äta.
Det spelar just nu ingen roll hur mycket jag än försöker intala mig något annat.
Nu kvarstår att inse att mina försök inte räcker.
Så idag har jag tillbringat tid på balkongen, i skuggan under markisen och med en hatt på huvudet. Och jag passar inte ens i hatt!
Jag har tittat på båtar, de lite större och de lite mindre, när de slussat, jag har lyssnat på måsarnas skrikande och jag har läst om en bok.
För att få lite utlandsstämning blandade jag en dry martini, så här mitt på en tisdag. Men jag har semester!
Och som omväxling till balkongsittandet så har jag försökt att lära mig lite av de nya finesserna på blogg.se. Men inte ens där blev mina försök succé. Men man kan inte alltid lyckas, d.v.s. jag fick inte alls till det.
Och jag försöker också att  vare sig tänka eller titta på mitt fula operationsärr. För fult är det!  (Och jag vet att doktorn var långt nere och krafsade, men tycker nog hon kunde sytt ihop mig bättre.)
Kvällen närmar sig och vi skall försöka äta middag på balkongen. ( Många kvällar har det blåst och varit alldeles för kallt för att det skulle varit njutbart att sitta där. Vi bor trots allt sex trappor upp...)
Och i morgon skall vi försöka att åka till Ornö i Stockholms södra skärgård. Nej, vi skall göra det!
Är det fler än jag som försöker?
 
     
En jättestor yacht, 55 m lång, passerade förbi på väg in till Skeppsbron.
 
      
Kul att titta närmare och vinka och  en dry martini smakar alltid bra.
 
Att se när båtar skall slussa är alltid spännande. ( Inzoomat)
 
En titt från balkongen åt andra hållet.
 
 
Jag har läst en bok en gång till och den kan jag kan rekommendera den; Hotellet i Hörnet av Bitter och Ljuv av Jamie Ford. Handlingen utspelar sig i Seattle där en kinesisk pojke möter en japansk flicka. Boken går tillbaka till 1940 talet och fortsätter sedan fram till 1986.
 
 
 
 
 
Iris

Att sitta i skuggan var enkelt hemma i Spanien innan jag kom hem till Sverige. Det var så hett så skuggan blev en njutning. Här söker jag sol och... konstigt, även om jag är brun så brände jag mig igen här hemma i +23 graders värme. Vad är detta? (I Spanien har jag inte bränt mig.) Många varma kramar till er båda från oss båda

Susanne

Håller med dig. Ordet försöka innebär så mycket. Och som du brukar säja, " vem har sagt att det skall vara lätt".
Kramar!

Monika

Jag är en rak motsats till sol. Visst gillar jag när solen skiner. Men så fort jag och några vänner ska ut och sätta oss i solen har jag solhatt, solglasögon (vilket jag nästan bär hela året), spf 30-50 varje dag vare sig det är höst eller vinter. För min del känner jag att bara värmen gör mig glad och när solen skiner men jag behöver inte sola. Har en skynklig farmor och tänker på henne när jag ser solen. Jag tror det blev som Iris skrev att här hemma i Sverige går man gärna ut och sätter sig i rent solljus. Jag har en app jag vill rekommendera som är gratis, för solen är inte bra. Den heter Min soltid. Där knappar du själv in var du befinner dig, GPS så får du en ungefärlig tid du kan sitta i solen med spf 15 och man kan ha gått samvte för den tiden man sitter i solen. Jag tycker den är grym.

Kram!

Lena

Vet du Ditte. Jag är säker på att du kommer på något. Du, om någon, klarar av att njuta av nästan allt. Jag är lite i samma situation. Vill ner till mitt hus i Spanien. Är inte friskförklarad, får inte flyga och klarar inte att bila så långt. I ren protest har jag och städat klädkammaren. Kram Lena

Anonym

Vet du Ditte. Jag är säker på att du kommer på något. Du, om någon, klarar av att njuta av nästan allt. Jag är lite i samma situation. Vill ner till mitt hus i Spanien. Är inte friskförklarad, får inte flyga och klarar inte att bila så långt. I ren protest har jag och städat klädkammaren. Kram Lena

Elisabeth i Åhus

Nu har jag äntligen fått mitt internet så jag kan kommentera på din blogg!
Härliga bilder! En dry martini och en bra bok är aldrig fel! Skuggan blir en toppenplats! Måste nog köpa boken, martinin är redan i kyld, haha! Tack för tipset!
Ha en fortsatt fin onsdag! Hälsa Bosse!
Åhuskramizar från
Elisabeth

Synne

Den boken håller jag på med. Fick den av min vän som var på besök från Sverige. Har läst ung halva. Verkligen bra!

mabel

Vilka fina bilder du har Ditte:) Idag regnar det över vårt Göteborg,inget ovanligt ska inte klaga för vi har ju värme tillräckligt.Kram från GBG


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: